Vuoden Pälkäneläinen ja Nuori -äänestykset alkoivat

Pälkäneläiset ehdottivat 39 eri henkilöä tai parivaljakkoa Vuoden Pälkäneläiseksi. Keskiviikkona 1.11. alkavaan nettiäänestykseen valittiin yhdeksän kärkiehdokasta: Mika Hippeläinen, Aimo Kokkola, Anssi Kukkonen, Anja Mattila-Tolvanen, Minna Rauas, Markku Riihiranta, Riitta Tiitola, Harri Uotila sekä parivaljakko Pyry Vaismaa ja Aleksi Saari. Äänestys jatkuu 21.11. saakka osoitteessa shl.fi/aanestys.

Nimettyjen ehdokkaiden lisäksi voi äänestää myös omaa ehdokasta. Listan ulkopuolelle jäivät esimerkiksi joka vuosi paljon ääniä saaneet eläinlääkäri Ville Suutari, monta sukupolvea kasvattanut Paula ”Papu” Eloranta, Laipanmaan patikkareitit luoneet Timo Nieminen ja Eino Anttila sekä Sappeeta johtava Jouko Poukkanen. Lisäksi liikuntaväki nosti ehdotusvaiheessa esiin muun muassa Pasi Nurmen ja Tommi Hildenin, eläkeläiset Riitta ja Markku Rannan sekä Markku Saarelan.

Pälkäneen Yrittäjät ry julkistaa ja palkitsee Vuoden Pälkäneläisen perjantaina 24.11. Joulun avauksen yhteydessä uudella joulutorilla. Tänä vuonna palkitaan myös Nuori Pälkäneläinen. Nuorten ääni -ryhmä valitsi ehdokkaiksi Juuso Jatulin, Niko Järvisen, Elina Kauppilan, Susanna Lindholmin, Jesse Malisen, Santeri Ukkosen ja Eveliina Virtasen. Nuoren Pälkäneläisen palkitsee 24.11. Joulun avauksessa Pälkäneen 4H-yhdistys.

Vuoden Pälkäneläinen -ehdokkaat

Mika Hippeläinen: Rautahoviin uutta ohjelmaa tuonut Rautajärven nuori yrittäjä.

Aimo Kokkola: Pälkäneelle mainetta tuova muusikko ja juontaja.

Anssi Kukkonen: Rohkea yrittäjä, ystävällinen ja avulias kyläkauppias, Aitoon pelastaja.

Anja Mattila-Tolvanen: Pälkänettä pitkin Eurooppaa tutuksi tekevä taiteilija.

Minna Rauas: Pidetty ja aikaansaava nuorisotyöntekijä.

Markku Riihiranta: Luopioisten ahkera kylätalkkari.

Riitta Tiitola: Kostian koulun pitkäaikainen ja pidetty opettaja.

Harri Uotila: Johtaa 76-vuotiasta leipomoa, joka vie rukiista Pälkänettä koko maan ruokapöytiin.

Pyry Vaismaa ja Aleksi Saari: Lyhytelokuvissa, tv-sketseissä, näytelmälavalla ja kerhovetäjinä itseään likoon laittava kaksikko.

Musta Hevonen: Ehdota itse, kenet pitäisi palkita Vuoden Pälkäneläisenä!

 

 

Vuoden Nuori Pälkäneläinen ehdokkaat:

Juuso Jatuli: VPK:lainen, hyvä kaveri, Volvo-mies.

Niko Järvinen: Hieno mies, sosiaalinen, mukava ja ystävällinen kaikille.

Elina Kauppila: Rento ja hymyilevä haitaristilukiolainen.

Susanna Lindholm: Sosiaalinen, ajattelee muita ja on tukena muille. Kauniskin.

Jesse Malinen: Iloinen, positiivinen, ja käyttäytyy fiksusti. Kaikkien kaveri.

Santeri Ukkonen: Skate-parkin suunnittelussa mukana ja omaa omat mielipiteet.

Eveliina Virtanen: Aktiivinen, musikaalinen lukiolainen Luopioisista.

Musta Hevonen: Ehdota itse, kenet pitäisi palkita Vuoden Nuorena!

Kommentit (5)

 1. Paul Tiililä

  Tätä ei ole tarkoitettu lehteen, vain toimitukselle tiedoksi:
  Kyllä minusta AUNE MATTILA olisi ansainnut päästä listalle, hän on sentään saavuttanut kansainvälisesti enemmän kuin ANJA MATTILA-TOLVANEN, jota en vastusta kyllä häntäkään, kumpikin on päässyt ”maailmalle” minun neuvoillani. Mutta se siitä, terveisin
  Pauö

  • Inkeri

   Hei Pauö!

   Kyllä täytyy sanoa, että ihan mahdottoman väärinhän tässä on nyt käynyt! Kyllä minä kans mieleni vähän pahoitin asiasta. On sitten kehdattu laittaa ehdolle musta hevonen, vaikka sen tilalla olisi voinu olla Aune. Eikä ole kukaan varmasti miettinyt, että mistähän nyt sitten löydetään sellanen täysin musta kaakki, jos se vaikka vahingossa äänestetäänkin vuoden pälkäneläiseksi. Meitillä oli naapurissa entivanhaan sellanen hyvä musta työhevonen. Niin veti tukit mettästä ja teki peltoon vakoja. Mutta se sitten meni ja ahdistu siitä kaikesta kyläläisten huomiosta, että kerran joulukirkosta reellä kun tultiin, niin päätti polle saada sydänlaakin ja siihen kylänraitille loppu se juaksu. Kyllä me niin sitä naapurissa kahveepöydässä muisteltiin ja vattat kipeinä naurettiin, kun raskanleivälle oltiin vedetty kunnon kerros voimariinia ja pari siivua metwurstia. Että onko sitä ees aateltu, tahtooko polle itte olla ehdolla, ettei käy kun edellämainitussa tarinassa.

   Jokuhan saattas nyt tähän todeta, että eihän se musta hevonen ole ehdolla ja siihen kohtaan sais itte päättää ketä tahtos äänestää, vaikka ny sitten Aune Mattilaa. Mutta ei kai me ruveta sillä tavalla hurjiks, että itte päätettäs äänestää henkilöä joka ei ole listalla. Ja kuinkas siihen päätät kaikkien tuttujen joukosta sen kenelle tahtosit tämän kuuluisuuden suoda. Sitte kun kisan voittaakin joku musta hevonen, niin kirota pärrätään yksin pirtin nurkassa ja mietitään, että on tää nykyaika niin vaan mahdotonta ja miksi kukaan ei tahtonut Mattilan Aunee listalle.
   Mitä tuleekin sitten tähän maailmalle neuvomiseen, niin vähän katkera olen minäkin! On minun neuvoilla päässy monikin maailmalle, eikä ole kiitosta näkynyt. Kerran neuvoin yhtä pariskuntaa kuinka ne pääsee täältä pikkukylästä kuusamoon. Lyön vetoa, että ei Kuusamossa tienneet kenen neuvoilla olivat sinne päässeet. En kyllä nimeänikään kertonut, mitäs se tuntemattomille kuuluu, mutta kyllä sanon että sapetti! Mutta se siitä!
   -Inkeri

 2. Sandra

  Käsittääkseni kuka tahansa sai ehdottaa hyviä ehdokkaita Vuoden Pälkäneläiseksi määräaikaan mennessä. Edelleen on myös kohta Musta Hevonen niille, jotka heräsivät vähän jälkijunassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?