Luja-Lukko: Keskittymisvaikeudet kiusasivat kotipelissä, vieraissa mieli kirkastui

Ajatukset saatiin kasaan vasta sunnuntaina

Pälkäneen Luja-Lukolla oli opettavainen viikonloppu. Pelin etenemistä ei pidä miettiä ennalta liian pitkälle, vaan ajatus olisi hyvä pitää aina siinä pallossa, jota parhaillaan pelataan. Pälkäneläisyleisön kannalta oli harmillista, että oppi iskostui paremmin Tammelan Ryskeen vieraana kuin omassa kotisalissa.

Perjantaina Pälkäneellä käynyt Tapanilan Erä lähti kotimatkalle täysien pisteiden kera, vaikka Luja-Lukko pelasikin erien alut hyvin. Ote kuitenkin aina kirposi, ja Erälle kirjattiin voitto lukemin 0–3 (21–25, 17–25, 21–25).

Valmentaja Petteri Miettinen oli ottelun jälkeen harmissaan.

– Kyllä ennakkoajatuksissa tämä oli sellainen peli, josta lähdetään pisteitä tosissaan hakemaan. Toisin kävi. Helppoja virheitä hirveästi, vastustaja pelasi perusvarmaa lentopalloa, hän sadatteli.

Sitä, liittyikö nuorehkon joukkueen hermoilu katsomossa istuneeseen Iskun liigajoukkueen päävalmentajaan Oskar Muuriseen, ei voi sanoa varmaksi. Joka tapauksessa vastustajan, jonka riveissä oli kosolti liigakokemusta jopa viime kaudelta, kokemus ja kyky tasaiseen suorittamiseen korostuivat virhealtista Luja-Lukkoa vastaan. Pälkäneläisiltä kokemusta puuttui jo siitä syystä, että Ville Mattila ei ollut pelikuntoinen.

Koti- ja vieraspelin viikonloppuna pelanneella Luja-Lukolla on edessään lyhyt hengähdystauko, jonka jälkeen otetaan tuplapeliviikonloppu uusiksi. Josko silloin saataisiin onnistuminen jo heti viikonlopun ensimmäisessä pelissä Pälkäneellä? Viimeksi Niilo Nurmi, Ville Järnvall ja muut sinipaidat hermoilivat liikaa kotisalissaan.

Miettinen pyöritti pelaajarulettia ahkerasti, ja Juho Viitala korvasi liberona Niilo Nurmen avauserän jälkeen.

– Vaikka nosto sen myötä parani, ei laidoista ja keskeltä tullut riittävästi tukea. Käsijarru oli päällä koko pelin, Miettinen arvioi.

– Ristiriitaiset fiilikset. Omaan nostopeliin voi olla tyytyväinen, mutta joukkueena alisuoritettiin, näki Juho Viitala.

Viitalan lisäksi Tomi Perkiö esiintyi edukseen.

 

Kokemuksen rintaäänet

Valmentaja Miettinen peräänkuulutti joukkueeltaan pelin jälkeen parempaa keskittymistä. Ajatusten kirkastamiselle oli aikaa päivän verran, sillä jo sunnuntaina Luja-Lukko lähti Tammelan Ryskeen vieraaksi. Ville Mattila ja Juho Viitala toivat kentälle kokemuksen myötä toivottua rauhallisuutta, ja kun kolmas kokenut luottoratsu Reko Käenniemikin äityi hyvään peliin, lähti ottelu alusta alkaen kulkemaan pälkäneläiskomennossa.

Nurmi ja vanhempi Viitala nostivat hyvin, ja nuoret Tomi Perkiö ja perjantaina hieman eksyksissä ollut Akseli Viitala nakuttivat pisteitä – ja kun perjantaina murheenkryyninä ollut syöttöpeli luisti kuin kesärengas mustalla jäällä, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Pälkäneläiset hakivat henkisestikin tärkeän vierasvoiton erin 0–3 (21–25, 16–25, 19–25).

– Onnistuimme kokoamaan rivit perjantain heikon esityksen jälkeen ja palasimme omalle tasolle. Jatketaan samaa rataa, niin voittoja irtoaa varmasti lisää, Akseli Viitala totesi ryhdistäytymisen jälkeen.

Valmentaja Miettistäkin hymyilytti huomattavasti enemmän kuin perjantaina.

– En minä täysin tyytyväinen silti ole. Nuoremmilta pelaajilta meinaa aina välillä fokus kadota sovitusta linjasta. Samoin jatkopalloja edelleen pitäisi hoitaa kovemmalla prosentilla.

Näihin on aikaa paneutua melkein kahden viikon ajan, sillä seuraava ottelu on vuorossa yhteiskoululla Loimaan Jankkoa vastaan vasta 17. marraskuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>