Kunta kilpailee asukkaista veroilla ja maksuilla

Arvoisat Pälkäneen kunnan päättäjät! Kannattaisi katsoa kokonaisuutta, kun mietitte, mitkä olisivat Pälkäneen vetovoimatekijät. Keskeinen osa niistä liittyy kunnan toimintaan sekä maksuihin. On paljon muitakin, mutta keskityn nyt vain näihin.

Hyviä kilpailuvaltteja ovat muun muassa vesimaksu ja kiinteistövero. Kun jotkut kunnat yrittävät juuri niitä nostaen kerätä enemmän tuloja, teidän kannattaisi pitää ne alhaisina.

Niiden tuotto on merkitykseltään huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi parilta uudelta asukkaalta tämän kilpailutekijän vuoksi tuleva kunnallisverokertymä.

Kuulostaa todella huonolta, että aiotte nostaa muun muassa vesimaksuja, jotka jo nyt ovat huomattavan korkeat. Kun vertaatte niitä vaikkapa muihin lähialueen kuntiin, kannattaa tuo tieto kääntää nimenomaan niin päin, että te laitattekin sen alemmaksi kuin muilla. Sama kiinteistöveron kanssa.

Asumiseen kohdistuu niin paljon kuluja, että ne pannaan paljon enemmän merkille kuin ennen vanhaan.

Jos teillä on miinusmerkkisiä vuosia menneiltä vuosilta vaikkapa veden osalta, ei sitä kannata maksattaa asukkailla vaan ottaa halpakorkoista pitkäaikaista lainaa. Näille asioille ollaan nykyään herkkinä.

Ja vielä tärkeää asiaa: vapaa-ajan asuntoja on Pälkäneellä paljon. Älkää pitäkö niiden kiinteistöveroa niin korkealla, vaan laittakaa niin alas kuin ikinä vain mahdollista. Ne ihmiset käyttävät paljon palveluja täällä, teettävät työtä, ostavat ruokaa ja niin edelleen. Eli tuloja tulee, vaikka ei aina ihan suoraan kunnanviraston pussiin, niin kunnan pussiin.

Elinkeino- ja kulttuurielämä pysyvät vireinä, kun tulee lisää käyttäjiä. Osa vapaa-ajan asukkaista ehkä haaveilee jonain päivänä asuvansa täällä pysyvästi.

Kunnasta voidaan ajatella positiivisesti, jos tulee tunne, ettei ihan kaikessa ahnehdita. Siispä mietitään nämä jutut.

Harkinnassa muutto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?