Mestaruusliiga: LP Kangasala horjutti Viestiä ja OrPo:a mutta hävisi vahvemmilleen

Palkinto jäi saamatta, mutta pelillinen suunta on ylöspäin

Kolmas kerta kuukauden aikana ei muuttanut tulosta aiempiin verrattuna: OrPo oli nytkin LP Kangasalaa parempi. Tällä kertaa paremmuutta selviteltiin liigapelissä, jonka Oriveden ylpeys vei Pitkäjärvellä nimiinsä 1–3 (22–25, 19–25, 25–20, 22–25).

Tappiosta huolimatta LP pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan. Jessica Wagner oli jälleen joukkueen johtotähti, mutta Pitkäjärvellä nähtiin ennen kaikkea yritteliästä joukkuepeliä. Harmillista olikin, että joukkueena pelaamisen vastapainoksi nähtiin muutamia virheitä, joissa korostui se, että pelaajat eivät vielä täysin tunne toistensa aivoituksia.

– Niissä tilanteissa pallo ei olisi saanut jäädä kenttään. Pari junnuvirhettä erää kohden riittää kääntämään pelin, jos erä päättyy 22–25, LP:n valmentaja Janne Anturamäki valittelee.

Toisaalta esimerkiksi vastaanotto- ja torjuntapelissä LP ei juuri hävinnyt OrPo:lle, joten joukkueen kehityskäyrä näyttää oikeaan suuntaan.

Jo jonkin aikaa haussa ollutta vahvistusta, joka iskee heikoistakin passeista ratkaisevia pisteitä erien lopuissa, ei LP:n riveissä Pitkäjärvellä sunnuntaina näkynyt.

– Ilolla sen heti kyllä ilmoitamme, kun sellainen pelaaja on fyysisesti meillä. Kyllä sellainen pitää olla, jos kärkijoukkueita haluaa tosissaan haastaa. Nyt yleispelaajien kilpailutilanne on mielestäni näkynyt meillä positiivisesti, kun Netta Rekola on ollut mukana farmisopimuksen kautta.

Jessica Wagner on viime peleissä ollut omissa korkeuksissaan ja johtava pelaaja LP Kangasalan joukkueessa. Hänet valittiin juuri Mestaruusliigan kuukauden tähdistöön.

OrPo:n ja LP:n kohtaamiset saavat jatkoa marraskuun lopussa, kun joukkueet ovat vastakkain Suomen cupin toisessa puolivälieräottelussa. Sitä ennen kangasalalaisjoukkue saa keskityttyä hetken harjoitteluun, koska seuraava peli on edessä vasta marraskuun puolivälissä. Vastassa on tuolloin LP Viesti, jonka LP Kangasala kohtasi juuri viime viikolla.

 

Viestiä yllättämässä

OrPo:lle kärsityn kotitappion myötä LP Kangasalan tappioputki venyi kuuteen otteluun, kun aiemmin viikolla kangasalalaisista ei ollut LP Viestin pysäyttäjäksi Salossa. Kotijoukkue peittosi OrPo-peliin valmistautuneen vieraansa yli 1300 katsojan edessä erin 3–0 (26–24, 25–14, 25–16).

Omaan tekemiseen keskittyneen LP Kangasalan leirissä jäi pelin jälkeen jossiteltavaa, sillä kangasalalaisten iskunpaikka oli avauserässä heidän noustuaan 19–11-tappioasemasta tasatilanteeseen 24–24. Viestin kyettyä kääntämään erän lopulta edukseen sai hermoillut kotijoukkue pelinsä raiteilleen ja voitti selvästi kaksi seuraavaa erää.

Arvailujen varaan jää, miten peli olisi edennyt, jos vierasjoukkue olisikin noussut hurmoksessaan avauserän voittoon asti.

– Totta kai 3–0-tappio ketuttaa, koska eihän sitä enempää voi hävitä. Peli-ilme ei silloinkaan ollut kuitenkaan huono, valmentaja Anturamäki muistuttaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>