Riistakeittoa kaikelle kansalle

Olihan oikein myönteinen, kelpo häppeninki Kangasalan torilla viime lauantaina, kun paikalliset metsästäjät nyky-Suomea juhlistaakseen tarjosivat satalukuisille jonottajille makoisaa peurakeittoa. Runsaat kiitokset myös Liuksialan Martoille näyttävästä oheistarjoilustaan! Taitavin kätösin laaditut, kauniit sillivoileivätkin olivat erityisen herkullisia. Tällainen saatakoon jo lähitulevaisuudessa joka pitäjään.

Oi te kelpo metsäveikot ja -siskot, tehkää tästä jokasyksyinen, ihmisiä pitkään ilahduttava, elävä perinne! Vastedes kuitenkin kohtuullista maksua vastaan. Vähävaraisille nälkäisille köyhänpassia näyttäen keittokupponen laulupalkalla tai kiitoskaupoin.

Peura- tai hirvisopan ohella torilla tuolloin olkoon toinen padallinen savolaismallista tappaiskeittoa, mikä on tehty tuoreista riistan sisä-elimistä, verestä ja perunoista. Ja ekoviisaat kansalaiset, ottanette silloinkin mukaan omat lusikat ja lautaset!

Tapahtumaan oivasti sopivat myös lukuisten metsästys- ja paimennuskoirienkin asiantuntevat, herttaiset esittelyt. Isot ja ilahtuneet kiitokset tilaisuuden järjestäjille siitäkin! Keskenään haastelevain hauvojen eloisa haukku ajoittain kauaskin kiiri.

Mikko Kiio

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>