Tiernapoikien uudet vaatteet

Enää ei tarvitse pelkästään keisarin ylpeillä uusilla vaatteilla, sillä Rautajärven tiernapojat ovat yhtä lailla saaneet käyttöönsä uudet asut – vieläpä sellaiset, jotka jokainen huomaa koreiksi.

Edellisiin, jo varsin hyvin käytettyihin 15-vuotiaisiin asuihin toivottiin koululla pieniä korjauksia ja parannuksia. Vanhempaintoimikunnan kanssa koulun väki kääntyi alkusyksystä paikallisen käsityöyrityksen Hilma & Olgan puoleen.

Uudet rooliasut koekäytettiin heti tuoreeltaan viime torstaina Rautajärven koululla. Juuri sopivasti Tiernapoika-harjoitukset olivat käynnistyneet samalla viikolla. Ainakin neljä esitystä on jo sovittuna. Kuva: Irmeli Valkama.

Ammattilaisille annettiin vapaat kädet miettiä, miten asuja olisi parasta korjata ja päivittää – tai tehdä kokonaan uusia, kullan ja kimalteen kyllästämiä pukuja.

– Päädyimme siihen, että vanhat ovat vielä osittain käypiä, joten korjaamme rikkinäiset ja teemme ennemmin lisää, kertoo Hilman ja Olgan Irmeli Walkama.

Uudet asut tehtiin lähes kokonaan lahjoitus- ja kierrätysmateriaaleista.

– Meille on tuotu tänne vanhoja kankaita, vaatteita, asusteita, lankoja, kuteita, tarvikkeita ynnä muita. Vain vyötrikoo oli ostotavaraa, Irmeli Walkama kertoo.

Hilma & Olgan Suvi Simola tutkaili kankaita aikansa, ja ilman sen kummempia kaavoituksia syntyi 11 uutta asua. Lisäksi Pauli Vierikka nikkaroi tiernapojille uudet miekat.

Uudet vaatteet luovutettiin Rautajärven koululle viime viikolla. Samalla kertaa pipotettiin koulunjohtaja Ilkka Mäkelä, jota arpaonni suosi taannoisessa Pimmeemmän kaupan illassa. Mäkelä sai painaa päähänsä pipon, joka oli saanut inspiraationsa Tankki täyteen -ohjelman Sulo Vilénin päähineestä.

Käsityöyritys Hilma & Olga oli Pimmeemmän kaupan illassa kysynyt ”Kenelle lahjoittaisit Sulo-pipon jos halvalla saisit?”. Onnetar suosi Marjaana Myötyriä, joka oli halunnut lahjoittaa kyseisen pipon Mäkelälle.

Ilkka Mäkeläkin sai uutta draama-aiheista päähänpantavaa. Kuva: Irmeli Valkama.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?