RaLu hävisi pisteellä Hongalle

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt pääsivät sunnuntaina mittaamaan tasoaan, kun vastassa oli maajoukkuepelaajia vilisevä Honka. Espoolaiset ovat jakaneet pelaajansa kahteen tasavahvaan ryhmään, jotka molemmat kuuluvat B-tyttöjen SM-sarjan kärkinelikkoon.

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue ei päässyt otteluun aivan parhaista lähtökohdista, sillä takana oli rikkonaisia harjoitusviikkoja. Ensin harjoitusrinkiä pienensivät syyslomat, sitten syksyn taudit. Joukkueen aloitusviisikkoon kuuluvat Hanna Hirvonen, Roosa Taipale ja Ilona Lampinen olivat kaikki vielä ottelua edeltävällä viikolla kuumepotilaita. Lisäksi sekä Rahola että Pälkäne pelasivat SM-sarjapelin aattona aluesarjaa omilla joukkueillaan.

Espoon parketille asteli kuitenkin latautunut ja yhtenäinen joukkue, jonka jokainen jäsen pisti itseään täysillä likoon. Yhteisjoukkue ei yrittänyt haastaa Honkaa taktisilla hienouksilla, vaan simppelillä peruspelillä. Huippuvauhdikkaaseen ja -tasokkaaseen otteluun täysillä heittäytyneet RaLu-pelaajat huomasivat pysyvänsä Hongan tahdissa. Yhteisjoukkue ei hävinnyt edes kovuudessa, vaan väänsi korin alla tasavertaisesti.

Vahvasti haastajana peliin lähteneiden vieraiden asenne pudotti maajoukkuepelaajat jalustalta ja piti ottelun viime sekunneille saakka tasaisena. Yhteisjoukkue pääsi vielä 15 sekuntia ennen päätössummeria hakemaan voittokoria. Peliajan täyttyessä Honka oli kuitenkin pisteen johdossa.

– Jumalattoman ylpeä pitää olla jokaisen pelaajan panoksesta, valmentaja Tomi Ingman kehuu joukkuettaan.

Tilastojen mukaan RaLu pärjäsi Hongalle jokseenkin kaikilla osa-alueilla. Tasoitusta annetaan ainoastaan taktisissa hienouksissa. Ratkaisuhetkillä yhteisjoukkueelta ei löytynyt etukäteen treenattuja pääty- tai sivurajakuvioita, joilla pystyisi yllättämään vastustajan.

– Meillä on Pälkäneen ja Raholan tyttöjen kanssa vain kahdet yhteiset treenit viikossa. Niissä ei ole aikaa taktisten kuvioiden hieromiseen.

Kovassa kyydissä joukkueesta löytyi ratkaisijoita joka paikalle. Raholan Ilona Lampinen heitti 12 pistettä, Pälkäneen Hanna Hirvonen 11, Roosa Taipale kymmenen ja Emilia Ingman kuusi pistettä. Tilastot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta pelitapahtumista.

– Saimme vaihtopenkiltä loistovetoja. Esimerkiksi Ida Östring esitti ihan mieletöntä tekemistä puolustaessaan maajoukkueen ykköstakamiestä, Ingman sanoo.

Hänen mielestään Honka-peli kertoo siitä, miten nopeasti kovat pelit ovat nostaneet joukkueen tasoa.

– Pyrinnön tahdissa pysyimme kaksi jaksoa, nyt jo neljä jaksoa. Siitä saa melkoisen annoksen itseluottamusta, kun pystyy haastamaan Suomen kärkijoukkueita.

Tulevana viikonloppuna RaLu ei pääse yhtään helpommalla, sillä se matkaa jälleen Hongan vieraaksi. Sunnuntaina kohdattava Honka on kärsinyt ainoan tappionsa sarjaa johtavalle Helsingin NMKY:lle.

 

Aluesarja jatkui voitoilla

Pälkäneen ja Raholan B-tytöt urakoivat SM-sarjaottelua edeltäneenä päivänä kaksi aluesarjapeliä Forssassa. Luja-Lukko tahkosi pelit käytännössä yhdellä vaihtopelaajalla, sillä Hanna Hirvonen lepäsi maajoukkueleirin jälkeen ja myös Roosa Taipale pelasi vain pienet minuutit Rahola-pelissä.

Luja-Lukko aloitti päivän ottamalla ”jäsentenvälisissä” 22 pisteen voiton yhteisjoukkueen toisesta puoliskosta Raholasta. Pälkäneläisistä isoimman vastuun ottivat Jaana Järvinen (20 pistettä) ja Helmi Raivio (18). Tehokaksikko ja muutkin pälkäneläispelaajat saivat nauttia Ida Östringin tarjoilusta. Taitava pelintekijä osaa tehdä ympärillään olevista pelaajista parempia.

Päivän toinen vastustaja Feeniks Basket ei edes yrittänyt pelaajavartiointia, vaan tyytyi makaamaan passiivisessa paikkapuolustuksessa, joka ei kehitä junnupelaajia. Luja-Lukko otti ottelun paikkapuolustuksen purkuharjoituksena. Kun Roosa Taipale ja Hanna Hirvonen olivat sivussa, päävastuun korilla sai Emilia Ingman. Vastustajan ison pelaajan pehmittänyt Ingman nautti heittovastuusta ja nosti 36 pistettä.

Forssalaisten paikkapuolustusta vaikeutti se, että hyvin palloa liikuttaneiden pälkäneläispelaajien heitto upposi hyvin. Elina Wallgren ja Eveliina Nuutinen heittivät kolmosia sisään päivän molemmissa peleissä. Forssaa vastaan kaaren takaa osuttiin kuudesti. Lopulta Feeniks kaatui 21 pisteen turvin.

 

B-tytöt, 1. divisioona

PäLuLu – Raholan Pyrkivä 80–62

PäLuLu – Feeniks Basket 81–62

PäLuLu 6 6 0 509-379 12
Bc Nokia 5 4 1 418-235 8
Pyrintö 4 3 1 256-213 6
Feeniks 6 3 3 358-358 6
KaaRo 4 2 2 239-211 4
Korihait 5 2 3 301-329 4
RaPy 6 2 4 298-351 4
Vilpas 4 1 3 226-220 2
Säyri-JBA 4 1 3 221-279 2
TuRi 4 0 4 94-345 0

 

B-tytöt, SM-sarja

Honka Green – RaLu 56–55

HNMKY 4 4 0 387-277 8
Pyrintö 4 3 1 303-246 6
Honka G 2 2 0 158-107 4
Honka W 3 2 1 241-205 4
PuHu 3 2 1 156-146 4
RaLu 4 2 2 247-260 4
ToPo 4 1 3 233-254 2
Helmi Basket 3 1 2 196-232 2
EBT 3 0 3 126-219 0
TuRi 4 0 4 221-322 0

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?