C-pojat putosivat Turun kyydistä

Olli Piekkari teki aluesarjapeleissä kaksinumeroiset pisteet.

Pälkäneen 14-vuotiaat koripallopojat hikoilivat viikonloppuna kahden sarjan otteluissa. Lauantaisista kakkosdivisioonapeleistä irtosi selvät voitot, mutta sunnuntaisessa SM-karsintapelissä lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Turun NMKY kukisti Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkueen 72 pisteen erolla.

Kakkosdivisioonan kotiturnauksen avauspelissä YMCA Tamperetta vastaan Luja-Lukko sai tehdä kentällä mitä halusi. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen murskaavassa 64-11 johdossa. Toinen puolisko ei muuttanut asetelmia, vaan pälkäneläiset hurjastelivat selkeään 126-27 voittoon. Pisteitä kirjasivat kaikki seitsemän pelaajaa: Rauli Aho 34, Niko Pajula 27, Topi Mattila 18, Valtteri Raatikainen 17, Olli Piekkari ja Atte Rautava 10 sekä Oskari Ketola 8 pistettä.

Luja-Lukko luuli rallattelevansa helppoon voittoon myös Pyrintö Pispalasta, joka oli omassa ottelussaan YMCA:n kanssa tiukoilla. Vastustaja sinnitteli kuitenkin avausminuutit tasatahdissa, kunnes kotijoukkue sai pelin uomiinsa ja tehtaili 21 pistettä putkeen päästämättä tamperelaisia kertaakaan korin tekoon.

Toisella jaksolla ero kasvoi vain viidellä pisteellä, mutta tauon jälkeen Pispala putosi kyydistä. Luja-Lukko vei voiton lukemin 91-25. Rauli Aho pussitti 36 pistettä, Valtteri Raatikainen, Niko Pajula ja Olli Piekkari 12, Oskari Ketola 7, Atte Rautava ja Topi Mattila 6.

Kakkosdivisioonan ottelut hoituivat ilman joukkueen tukipilareita Aleksi Räväsmäkeä ja Topi Rönniä, mutta Turun SM-karsintapelissä sairastupalaisia olisi tarvittu. Sarjakakkonen hyydytti RaLu:n pelin käymällä kahden pelaajan voimin kiinni palloa ylös tuoneeseen Oskari Ketolaan. Pelinrakentelu ei tahtonut toimia, vaikka Ketola sai apua nuoremmasta ikäluokasta vahvistukseksi saadulta Mikael Kalliolta.

Valtteri Raatikaisen ja Mikael Kallion korit eivät riittäneet pitämään yhteisjoukkuetta voittotaistossa mukana, vaan Turku pääsi tauolle 48-14 johdossa. Toinen puolisko jatkettiin samaan tahtiin, ja TuNMKY voitti kamppailun 97-25. Valtteri Raatikaisen (17 pistettä) lisäksi pälkäneläisistä korinteossa onnistui Olli Piekkari.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>