Pälkäne alentaa myös rivitalotonttien hintoja

Pitkään lähes pysähdyksissä ollut tonttikauppa sai vauhtia, kun Pälkäne laski elokuussa omakotitonttien hintoja 40 prosentilla. Nyt samanlainen hinnanalennus tehdään myös rivitalotontteihin.

Kunnalla on myynnissä kahdeksan rivitalotonttia Onkkaalassa, Aitoossa ja Luopioisissa. Alennettu hinta koskee myös varattuja tontteja. Tonttivaraukset ovat voimassa kaksi vuotta.

Omakotitonttien hinnanalennus poiki tontin aiemmin ostaneilta kaksi aloitetta, joissa toivottiin että kaikki hyötyisivät vastaavanlaisesta alennuksesta. Äskettäin talon rakentaneet toivovat rahallista korvausta tai alennusta kiinteistöveroon tai vesimaksuihin, koska tontinhintojen alentaminen laskee heidän kiinteistöjensä arvoa. Lisäksi Lomakodin alueelta kesäkuussa tontin ostanut toivoi 40 prosentin alennusta, jonka hän olisi saanut, jos olisi tehnyt kaupat puolitoista kuukautta myöhemmin.

Kunta ei suostunut alennuksiin tai korvauksiin, koska tontinhintapäätöksessä oli selvästi määritelty että alennus koskee tulevia tonttivarauksia sekä niitä varauksia, jotka olivat voimassa, kun päätös sai lainvoiman lokakuun puolivälissä.

Kommentit (2)

  1. kuntalainen

    Kunta alensi samalla myös yksityisen tonttimaan markkinahintaa, vaikka varsinainen päätös koski kunnan tonttitarjontaa. Oli tarkoitus tai ei, mutta kunta laski yksityisen omaisuuden arvoa tällä päätöksellään. Kiinteistöveroon tulisi kaikkien saada alennusta joko tontin arvoon tai veron määrään. Kiinteistöveron nosto tässä tilanteessa oli katala temppu, joka ei hevin unohdu. Korjatkaa tilanne!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?