Verotulojen ja valtionosuuksien kasvu pienentää alijäämää

Pälkäne selviää kuluvasta vuodesta budjetoitua pienemmällä alijäämällä.

– Mutta plussalle tuskin pääsemme, talousjohtaja Merja Vihtiälä esitteli talouden ja toiminnan seurantaraporttia kunnanvaltuustolle.

Kahdeksan ensimmäisen kuukauden perusteella voidaan ennustaa, että verotuloja ja valtionosuuksia kertyy budjetoitua enemmän. Sen sijaan tuotot jäävät budjetoidusta. Muun muassa päivähoitomaksujen kertymä on arvioitu toteutuvaa suuremmaksi. Lisäksi ruoka- ja siivouspalveluissa jää saamatta asiakasmaksuja Harjutuulen vanhainkodin sulkemisen vuoksi. Myös rakennusvalvonnan ruuhka pienentää tuottoja.

Kulut ylittyvät muun muassa sivistystoimessa, jossa ei ole varattu rahaa liikkuvan koulun kuntaosuuteen.

– Myös talouspalveluihin joudutaan todennäköisesti pyytämään lisämäärärahaa, koska KuntaProlle siirtyminen ei ole sujunut suunnitellusti, vaan rinnalla on jouduttu pitämään toista järjestelmää, Vihtiälä sanoi.

Jo viimeviikkoinen valtuusto myönsi 19 000 euron lisämäärärahan, jonka turvin saadaan tehtyä tämän vuoden konsernitilinpäätös. Sen hankinnasta ei päätetty, kun kunta ulkoisti taloushallintonsa KuntaProlle vuodenvaihteessa.

Lisämääräraha tarvitaan, koska kunnalla ei ole käytössä konsernitilinpäätösohjelmaa ja konsernitilinpäätöksen laatimisesta vastannut siirtyi ulkoistuksen yhteydessä KuntaPro Oy:n palvelukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?