Kesämökille oma jäteastia

Hannu Uusikartano kirjoitti (SHL 15.11.) kesämökin jätehuollosta.

Kuten Uusikartano kirjoitti, kesämökkien asukkaat voivat viedä päivittäiset jätteet lähimpään aluejätepisteeseen. Aluejätepisteen käytöstä maksetaan jätetaksan mukainen vapaa-ajan asunnon vuosimaksu.

Mutta myös kiinteistökohtainen jätteenkeräys voi olla kesämökillä mahdollinen. Tällöin jäteastia on oma tai naapurin kanssa yhteinen kimppa-astia. Näistä mahdollisuuksista kannattaa kysyä asiakaspalvelustamme (p. (03) 240 5110, avoinna ma–pe 8.30–15.45).

Esimerkiksi Pälkäneen Puutikkalanraittia pitkin ajetaan jäteautolla säännöllisesti, joten tien varteen voi saada oman jäteastian. Näin palvelu tulee lähemmäksi asujaa. Kiinteistökohtaisesta jätteenkeräyksestä maksetaan jäteastian tyhjennyskertojen mukaan. Tyhjennysrytmiä säätämällä saattaa säästää jätemaksuissa.

Tero Haapala

Aluepäällikkö

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?