Paloasema avoinna Aitoossa

Suomessa vietetään paloturvallisuusviikkoa tulevasta lauantaista ensi viikon perjantaihin.  Paloturvallisuusviikon aloittaa Päivä paloasemalla -tapahtuma tulevana lauantaina.

Pälkäneellä pääsee tutustumaan Aitoon VPK:n paloasemaan (Kajantilantie 2). Paloasema on yleisölle avoinna kello 12–14. Tapahtumassa esitellään palokunnan toimintamalleja ja kalustoa sekä annetaan turvallisuustietoa ja alkusammutuskoulutusta. Lapsille on järjestetty myös toimintaa.

Vapaapalokunnat kaipaavat monilla paikkakunnilla lisää jäseniä riveihinsä. Erityisesti nuoria halutaan herätellä mukaan toimintaan, sillä nykyisin kilpailevia harrastuksia on paljon. Kampanjapäivänä pyritään aktivoimaan myös aikuisia palokuntalaisia, jotka ovat muuttaneet kotiseudultaan toiseen kuntaan työn, opiskelun tai jonkun muun elämäntilannemuutoksen takia. Miesten lisäksi vapaaehtoinen palokuntatyö kaipaa myös naisjäseniä, sillä palokuntayhdistysten toimintaan on perinteisesti kuulunut naisjaosto, jonka nykyiseen tehtäväkenttään sopisi hyvin huoltotoimien lisäksi osallistua hälytystoimintoihin sekä erilaisiin turvallisuusviestinnän tehtäviin.

Ensivastetoiminta on myös tuonut omat haasteensa vapaapalokuntien toimintaan, joten miehiä ja naisia kaivataan näihinkin tehtäviin.

Vapaaehtoisten palokuntien ja pelastuslaitosten sivutoimisen henkilöstön rooli on tärkeä yhteiskunnan palvelujärjestelmässä. Palokunnat tukevat vakinaista pelastuslaitosta varsinkin suurissa onnettomuuksissa ja tilanteissa, joissa on samanaikaisia tehtäviä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on Pirkanmaalla yhteistoimintasopimus 47 VPK:n kanssa. Noin 650 vakituisen työntekijän lisäksi lähes 1 000 vapaaehtoisen sopimuspalokuntalaisen työpanos on varsin merkittävä voimavara.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?