Tutkivan taiteilijan pohdintoja paikasta ja taidehistoriasta

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuun alkupuolelle asti. Kuva: Jussi Koivunen

Kohtauspaikkana Kangasala -luentosarjan viimeisellä luennolla tulevana sunnuntaina kello 13 taidemaalari ja tohtoriopiskelija Tiina Lamminen pureutuu tutkivaan taiteilijuuteen ja taiteilijan paikkasuhteeseen ja taidehistoriaan. Luennolle on vapaa pääsy.

Paikallisia ilmiöitä ja sanataiteen tekijöitä valottanut luentosarja liittyy samannimiseen näyttelyyn, joka on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kahdessa kerroksessa.

– Taidetta voi miettiä useista pätevistä näkökulmista. Pilvitutkija ja maanviljelijä näkevät maisemamaalauksen eri tavoin. Taidehistorioitsija tietää kuvataiteesta – miten voi nykytaiteilijan näkemys taiteen merkityksistä kuitenkin olla jotakin muuta? Tähän kysymykseen yritän löytää erilaisia malleja sunnuntain esityksessäni, Lamminen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?