Luja-Lukko voitti neljä erää kuudesta mahdollisesta

Pälkäneen Luja-Lukko suoriutui kahden pelin viikonlopustaan kelvollisesti, vaikka perjantaina joukkue maistelikin tappion karvasta kalkkia. Sunnuntaina raikas peli-ilme toi kuitenkin jo täydet pisteet.

Loimaan Jankon ei pitänytkään olla helppo pala, mutta joukkueen vierailu jätti pälkäneläisisännät ristiriitaisten tunteiden valtaan perjantaina. Lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Jankko vei avauserän hieman hengettömän oloiselta Luja-Lukolta, joka kompasteli turhan helppoihin virheisiin. Toisessa erässä nähtiin kuitenkin kuin eri joukkue – ja olihan se toki ainakin kokeneempi, kun avauserässä huilanneet Juho Viitala ja Ville Mattila astuivat kentän puolelle. Kokenut kaksikko rauhoitti peliä selvästi, ja loimaalaiset joutuivat hämmästyksekseen taipumaan.

Pälkäneläisten vire ei kelpo yrityksestä ja railakkaasta vaihtoruletista huolimatta kantanut enää kolmatta ja neljättä erää, eikä Luja-Lukko näin kyennyt aiheuttamaan Jankolle loimaalaisten kauden toista tappiota. Tavoitteen kärkijoukkueen tiukasta haastamisesta kuitenkin voi katsoa tulleen saavutetuksi pelin päätyttyä 1–3 (17–25,25–21,18–25,20–25).

Valmentaja Petteri Miettisen mukaan illan anti tuloksen takana oli selkeä.

– Junioripainotteisella kuusikolla ei miesten peleissä tällä hetkellä pärjätä. Vastuuta ei osata kantaa – vielä, hän summasi pelin jälkeen.

Nuoriso-osaston lisäksi passari Juhani Salmisella oli terävin ote pelistä hukassa.

Puhtaat paperit pelistä Miettinen antoi erittäin hyvin hyökänneelle Tomi Perkiölle ja Juho Viitalalle, joka otti joukkueen vahvasti reppuselkäänsä toisessa erässä. Myös muutaman pelin pimennossa ollut hakkuri Ville Järnvall esiintyi vahvasti.

– Peli peliltä joukkuehenki ja puhe kentällä paranevat, ja sitä kautta kehitymme joukkueena. Olemme kuitenkin vasta alkuvaiheessa ”uuden” joukkueen kanssa, Järnvall tuumasi.

 

Sunnuntaina hereillä alusta asti

Perjantain vaisun avauserän jälkeen joukkueelle painotettiin sunnuntaina vahvaa alkua Loimun kakkosjoukkuetta vastaan.

– Teemana oli, että alusta saakka lähdetään kentälle tappamisen maku suussa, Miettinen kuvailee.

Nyt joukkueen henkinen vireystila oli kohdallaan, ja peli oli alusta loppuun asti Luja-Lukon hallinnassa. Lukemin 0–3  (17–25,21–25,20–25) tulleen voiton takaa löytyi pelaajien onnistuminen laajalla rintamalla. Kenties kirkkaimmin tuikki libero Joni Sokka, joka esiintyi edukseen nosto- ja puolustuspelissä.

– Vastustaja syötti ajoittain hyvin, mutta olimme tänään parempia vastaanotto- ja hyökkäyspelissä. Siinä oli ehkä suurin ero tänään, Sokka tuumi kamppailun jälkeen.

Valmentaja Miettinen nosti esiin välillä takellelleen syöttöpelin, joka sunnuntaina rullasi mukavasti ja avitti pälkäneläisten voitonhakua melkoisesti. Myös iso tukku torjuntoja lämmitti mieltä.

Vieraskentillä viime aikoina hyvin viihtynyt Luja-Lukko jatkaa kauttaan viikonloppuna Häijään koululla Mouhijärven Äijien vieraana.

Kokenut Ville Mattila tuo kentälle siinä määrin rauhallisuutta ja johtajuutta, että Luja-Lukon peli asettuu lähes poikkeuksetta uomiinsa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?