Rauhanjulistekilpailu: Vilma Suomisen työ lähtee Pälkäneen edustajaksi Lions Clubien kansainväliseen nuorten taidekilpailuun

Kaikki kädet rakentavat rauhaa

 

Silja Rantanen, Vilma Suominen ja Jenni Paija saivat palkinnoksi värikynät.

Maailmanlaajuisesti toimivat Lions Club -järjestö on sponsoroinut kansainvälistä lasten ja nuorten rauhanjulistekilpailua tasan 30 vuotta.

Paikallisen tason kilpailut järjestetään vuosittain kouluissa ja nuorisoryhmissä, ja niiden voittajat lähetetään kansalliseen kisaan. Siitä matka jatkuu kansainväliseen loppukilpailuun, jonka parhaat kutsutaan yhteiseen palkintojenjakotilaisuuteen.

Pälkäneellä rauhajuliste laaditaan perinteisesti yläkoulun alimmalla eli peruskoulun 7. luokalla. Juliste tehdään kuvataiteen ryhmissä tavallisena koulutyönä, kilpailuun osallistuminen on vapaaehtoista.

Tänä vuonna Pälkäneen edustajaksi valittiin Vilma Suomisen sekatekniikkatyö, jossa maalataan maailmankarttaa seinälle. Toiseksi parhaana palkittiin Silja Rantasen maapalloa kannattelevia käsiä kuvaava akvarelli ja kolmantena Jenni Paijan herkkä lyijykynäpiirros, jossa lentää paperista taiteltu rauhankyyhky.

Palkinnot kävi koululla jakamassa LC Pälkäneen presidentti Kalle Vaismaa, joka kiitteli nuorten taitoa kuvata tämänvuotista teemaa Rauhan tulevaisuus.

– Suomi on osa yhteistä maailmaa, josta meidän kaikkien pitää yhdessä huolehtia,  hän muistutti.

 

Rauhanteko voi olla pienikin

Vilma Suomisen voittotyössä maailmankartta saa lempeät värit.

Palkittu kolmikko uskoi varmasti, että rauhanteot voivat olla niin pieniä, että jokainen pystyy niihin.

– Vaikka sellainen, ettei kiusaa, ja on mukava ihmisille, tytöt pohtivat.

Vilma Suomisen voitokkaassa työssä maailmankarttaa maalaavat erilaiset ihmiset erilaisista lähtökohdista: joku tikkailla, joku pyörätuolissa, kaikki joka tapauksessa samanarvoisina. Sillä tavoin rauhan tulevaisuus voidaan parhaiten rakentaa, yhdessä ja yhtä aikaa.

Kaikki kolme palkittua tyttöä harrastavat kuvataidetta koulun ulkopuolellakin. Jenni ja Vilma käyvät kuvataidekoulu Emiliä ja Silja piirtää mielellään kotona. Yläkoulu toi uusia mahdollisuuksia oppitunneillekin.

– Käytetään vaihtelevampia tekniikoita kuin alakoulussa ja aiheet ovat vaativia, Jenni selitti.

– Täällä tekee vielä enemmän töitä sen eteen, että saa työstä hyvän, Vilma täydensi.

Vilma ei saanut jännittää sijoittumistaan palkintojenjakotilaisuuteen asti, sillä voittajalle sijoitus paljastui  jo edellispäivänä, kun piti täyttää kilpailulomake jatkoa ajatellen. Kakkos- ja kolmossijat sen sijaan olivat yllätys siihen asti, että Kalle Vaismaa kuulutti ne kaikille ruokasaliin kokoontuneille seitemäsluokkalaiselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?