Saisinko ostaa vokaalin?

Napakymppi, Idols, Bumtsibum, Gladiaattorit, Kokkisota, Heikoin lenkki…

Tänä vuonna television katsojat ovat saaneet nauttia (tai kärsiä) monen suosikkiohjelman paluusta ruutuihin. Jotkin ohjelmat, esimerkiksi Haluatko miljonääriksi?, ovat saaneet kelpo katsojalukuja, mutta suurinta osaa näistä uudelleenlämmittelyistä seuraa melkoisen myötähäpeän kourissa.

Nyt Napakympin ohjaksissa häärivät Kari Salmelaisen ja Kaj Wessmanin sijaan Janne Kataja, Niina Lahtinen ja Lenni-Kalle Taipale. Marco Bjurströmin ja Seppo Hovin sekä Esa Niemisen BumtsiBum sai uusiksi isännikseen Kalle Lindrothin sekä Heikki Puhakaisen ja Lasse Piiraisen. Samalla ohjelman nimi keveni yhden B:n verran Bumtsibumiksi – samoin kävi valitettavasti ohjelman laadulle. Sikke Sumari sentään jatkaa uudenkin Kokkisodan juontajana, mutta aika tuntuu ajaneen tämänkin ohjelman ohi vauhdilla.

Onko niin, että kun ei enää muuta keksitä, lämmitellään uudestaan vuosien takaisia hittejä? Mieluummin sitä seuraisi televisioista jotakin uutta ja erilaista kuin näitä uusia versioita milloin mistäkin. Ilmiö on toki tuttu populaariviihteessä muutenkin. Se, mikä kerran on toiminut, toistetaan: Hittileffa saa seuraajakseen kakkos-, kolmos- ja vielä sen puolikkaankin osan, suosittu sarjakuva jalostuu televisio-ohjelmaksi ja menestyspelin hahmot alkavat seikkailla myös elokuvakankaalla tai televisioruuduilla.

Keväällä ruutuun palaavat Kymppitonni ja Onnenpyörä. Cristal Snow ottaa Riitta Väisäsen paikan Kymppitonnin juontajana ja Jethro Rostedt juontaa jatkossa Onnenpyörää Janne Porkan sijaan. Anteeksi vain, mutta uskaltaisin melkeinpä ostaa vokaalin sen puolesta, ettei näissäkään ohjelmissa ylletä edeltäjien tasolle, saatika sen yli.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>