Vastuuta kannettiin: Äijät jäivät Mouhijärvellä Luja-Lukon nuorten jalkoihin

Luja-Lukon nuoret hoitivat tonttinsa

Kerran jos toisenkin tällä kaudella on Luja-Lukon lentopallojoukkueen valmentaja Petteri Miettinen jäänyt kaipailemaan joukkueen nuoriso-osastolta nähtyä parempaa keskittymistä ja yritystä. Ei ihme, jos Miettistä mietitytti tavallista enemmän tuleva Äijät-ottelu, kun kokemuksellaan koko joukkueen pelaamista rauhoittavat Ville Mattila ja Reko Käenniemi olivat poissa rivistä.

Hyvin sujunut harjoitusviikko heijastui kuitenkin peliotteisiin asti, ja avauserästä lähtien oli selvää, että täysien pisteiden tavoittelu ei ollut millään tavalla haihattelua. Kun nuoret kantoivat vastuuta onnistuneesti, tuuletti Luja-Lukko illan päätteeksi Mouhijärvellä puhdasta 0–3 (17–25, 22–25, 17–25) -voittoa.

Vaikka ensimmäisessä erässä Luja-Lukon peli toimi kaikilla osa-alueilla – etenkin syöttöpeli sekä Joni Sokan nostot – ei voitto tullut kepeästi rallatellen. Toisessa erässä pälkäneläisjoukkue pehmeni kummallisesti hyvän alun jälkeen ja ajautui jo seitsemän pisteen takamatkalle, mutta pelin kulku kääntyi uudelleen Sami Petterssonin tultua passaamaan Juhani Salmisen tilalle ja Juho Viitalan otettua Akseli Viitalan paikan.

16-vuotias Sami Pettersson tuli vakuuttavasti peliin kahdesti joukkueen ollessa tukalassa tilanteessa.

– Homma rauhoittui ja käänsimme erän väkisin meille. Tällainen kääntö on joukkuepelaamista parhaimmillaan, valmentaja Miettinen myhäili pelin jälkeen tyytyväisenä siirtoonsa.

Kolmannen erän joukkue aloitti samalla kokoonpanolla kuin aiemmatkin – ja yhtä vahvasti. Erän puolivälissä peli alkoi kuitenkin jälleen rakoilla edelliserän tyyliin, ja toisesta erästä tuttuun tyyliin kentälle heitettiin Pettersson ja Viitala. Riittävän aikainen reagointi tylsytti Mouhijärven Äijien kirin ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

– Peli oli kokonaisvaltaisesti hyvää muutamaa notkahdusta lukuun ottamatta. Niistä notkahduksista huolimatta saimme pidettyä tekemisen hyvänä ja henki kentällä oli loistava, mietti LeKistä lainapelaajana jälleen saapunut Luja-Lukon oma kasvatti Tomi Perkiö.

Rentouden ja tekemisen meiningin silminnähden toimivasti yhdistänyt Perkiö keräsi kehuja ottelun jälkeen yhdessä Ville Järnvallin kanssa. Näiden lisäksi esimerkiksi 16-vuotiaan Petterssonin sisääntulo kahdesti vaikeassa paikassa oli vakuuttava.

Vahvasti vieraskentillä pelannut Luja-Lukko pelaa viimeisen kotiottelunsa ennen joulutaukoa ensi perjantaina. Luja-Lukon leirissä toivotaan, että lehtereille löytyy paljon tukijoita tuomaan lisävirtaa kotijoukkueelle energistä Salpista vastaan. Yleisöä houkutellaankin paikalle ottelukuuluttajan ja perinteisen kinkkuarvonnan voimin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?