Marin ei kannata seutukaupunkia

Sanna Marin ei lämpene Tampereen seudun liitoskeskusteluun vaan kannattaa rajat ylittävää yhteistyötä.

Kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kieltäytyy ”karttaharjoituksista” kuntaliitosasioissa. Tampereen ykköshenkilönä eli valtuuston puheenjohtajana Marin ei hamua vastahakoisiksi luonnehdittuja seutukuntia kuten Kangasalaa, vaan luottaa mieluummin yhä laajenevaan ja kuntarajat ylittävään yhteistyöhön. Ujostelematta hän myös kertoo, etteivät tamperelaiset tunne tarpeeksi naapuriensa asioita niistä huolehtiakseen.

Marin puhui Kangasalan Kirkonkylän Työväenyhdistyksen syyskokouksessa marraskuun lopulla. Aiemmin syksyllä tamperelaisvaltuutettu Kalervo Kummola (kok) oli ehdottanut Akaan liittämistä Tampereeseen, jonka rajanaapurit ovat nihkeitä liittymiselle.

– Iso Suur-Tampere ei ratkaisisi kaikkea, kesällä kunta-alan maisterinpaperinsa saanut Marin kertoi.

– Emme me tamperelaiset päättäjät tiedä tarpeeksi Kangasalan tai Kurun asioista.

Kuntia paheksutaan, kun soten takia ne ovat odottavalla kannalla eivätkä palvelut ulotu ajoissa kaikille niitä tarvitseville kuten hätää kärsiville lapsille tai vanhuksille, jotka eivät pääse heti kaipaamaansa turvaan. Marin muistuttaa, että kunnilla on muun muassa säästöpaineensa. Rahatta ei

Syyskokouksen osallistujat keskustelivat muun muassa mahdollisuudesta päästä ”kylään” Ylöjärvelle ja kuulemaan kaupunkikokemuksista, joita siellä on kerääntynyt jo vuosikymmenen ajan. Kuvassa Pentti Lahti-Nuuttila juttusilla Annemari Thomassenin kanssa.

ikäihmisten palveluja tai lastensuojeluakaan toteuteta.

– Valtiovaltakaan ei saisi aliresurssoida kuntia. Vähän vihastuttaa, kun eduskunnassa sanotaan, etteivät kunnat tee mitään.

Kangasalalaiset kyselivät muun muassa ennenaikaisista eduskuntavaaleista maakuntavaalien vaihtoehtona.

Työväenyhdistyksen poliittisia alustuksia voivat kaikki kiinnostuneet tulla seuraamaan, jäsenkirjoja ei kysellä. Viime vuosina Kangasalle on vakiintunut tapa pitää yhteisiä kevätkokouksia kaikkien työväenyhdistysten kanssa Suoraman työväentalolla.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?