SM-sarja: Ensi kauden sarjapaikka saattaa varmistua jo syyskauden aikana

RaLu puolusti selvän voiton

Puolipälkäneläinen RaLu vankisti asemiaan koripallon B-tyttöjen SM-sarjan viitossijalla. Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkue jätti sunnuntaina Espoo Basket Teamin aseettomaksi ja ratkaisi vieraspelin jo avausjaksolla. Vain 11 pistettä avauspuoliskolla tehnyt kotijoukkue ei löytänyt keinoja RaLu-puolustuksen avaamiseksi. Kun espoolaisten heittokaan ei uponnut riittävän tarkasti, RaLu otti alusta alkaen kuskin paikan.

Puolustamalla hankittu voitto olisi voinut olla vielä selvempi, jos peli olisi toiminut kentän molemmissa päissä yhtä hyvin. RaLu-pelaajat eivät kuitenkaan aina malttaneet hakea heittotilanteissa parhaita vaihtoehtoja. Viimeistelystä puuttui kliinisyys, ja etenkin kaukoheittojen onnistumisprosentti jäi turhan alhaiseksi.

– Peli meni vähän sekavaksi, vaikka tytöiltä löytyi pelirohkeutta ja he pärjäsivät taisteluparejaan vastaan. Toisaalta se on hyvä, jos SM-sarjaottelun voittoon ei tarvita nappipeliä, valmentaja Tom Ingman sanoo.

EBT-voitossa parhaiten heittoja upotti Raholan Ilona Lampinen, joka teki 22 pistettä. Pälkäneläispelaajista Hanna Hirvonen heitti 11 pistettä, Roosa Taipale ja Helmi Raivio seitsemän.

Taipaleen suurimmat onnistumiset näkyvät muualla kuin pistesarakkeessa. Hän kahmi eniten levypalloja ja jakoi muun muassa yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Helmi Raivio pelasi ehjän ottelun ja viimeisteli varmasti, kun siihen tarjoutui tilaisuus.

 

Sarjakärki vierailee sunnuntaina

Helmi Raivio pussitti seitsemän pistettä espoolaisten päätyyn.

RaLu on ottanut peräkkäin kaksi helpohkoa voittoa, kun se on hoidellut sarjan häntäpäästä löytyvät ToPon ja EBT:n. Tulevana viikonloppuna odottaa eri mittaluokan haaste, kun sarjaa tappiotta johtava HNMKY vierailee Tampereella.

– Helsinkiläisten aloitusviisikko on tosi kova, iso ja huippu-urheilullinen. Sieltä löytyy 190-senttisiä heittäviä pelaajia ja ikäluokan paras pelaaja, joka pystyy tekemään kentällä kaikkea. Mutta kyllä meidän silti pitäisi pystyä pelaamaan Namikaakin vastaan, Tom Ingman sanoo.

Pisteiden raapiminen NMKY-ottelusta edellyttäisi suurehkoa ihmettä. Syyskierroksen päätteeksi RaLu ja Helmi-Basket käyvät kamppailun siitä, kumpi lähtee kärkinelikon ykköshaastajana kevääseen.

Vaikkei kausi ole vanhennut edes jouluun, B-tytöt ovat pian varmistaneet SM-sarjapaikan myös tulevaksi vuodeksi. Tämänvuotisen SM-sarjan kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa korkeimmalla sarjatasolla myös ensi vuonna.

– Keväästä on tapahtunut iso loikkaus. Pelaajat ovat kehittyneet kovissa peleissä kovia joukkueita vastaan niin, että pystymme painamaan täysvauhtisia pelejä kaasu pohjassa, Ingman kehuu.

Koventunut tempo ei kuitenkaan näy pelaajien jaksamisessa.

– Minusta tuntuu, että viime vuonna akut olivat joulun alla paljon tyhjemmät. Nyt saamme nauttia hyvin tehdystä kesätreenistä. Yleiskunto alkaa olla sillä tasolla, että tytöt jaksavat kovia pelejä viikosta toiseen.

RaLu on ottanut neljä voittoa seitsemästä SM-sarjapelistä.

B-tytöt, SM-sarja

EBT – RaLu 45–62 (5-18, 6-14, 15-15, 19-15)

HNMKY 7 7 0 648-449 14
Honka G 7 6 1 515-417 12
Honka W 7 5 2 541-417 10
Pyrintö 7 5 2 488-412 10
RaLu 7 4 3 434-448 8
Helmi Basket 6 3 3 397-426 6
PuHu 7 2 5 355-429 4
ToPo 7 1 6 386-482 2
EBT 6 1 5 281-425 2
TuRi 7 0 7 398-538 0

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?