Väliaikainen pakettien noutopiste tasaa joulunajan ruuhkaa

Pop up -piste palvelee aatonaattoon asti Aakkulantiellä Postin Kangasalan jakelutoimipaikan yhteydessä.

Verkkokauppa-asiakkaiden paketteja on Kangasalla ohjattu vakituisten noutopisteiden lisäksi Suoraman Aakkulantiellä sijaitsevalle väliaikaiselle pisteelle. Miksi näin, jakelupäällikkö Harri Lehtonen Postilta?

– Paketteja liikkuu näin joulun alla niin iso määrä, että vakituiset noutopisteet eivät aina vedä tarpeeksi nopeasti. Tänä vuonna tällainen pop up -piste palvelee Kangasalla ensimmäistä kertaa.

Mitkä kaikki paketit ohjautuvat väliaikaiselle noutopisteelle?

– Jos myyntipisteiden, tässä tapauksessa K-Market Suoraman (36220) ja Kangasalan S-Marketin (36200) pakettipaikoilla ei ole tilaa, paketti hyllytetään Aakkulantielle. Samoin toimitaan, mikäli Prisman tai S-Marketin Smartpost-automaatit ovat paketin käsittelyhetkellä täynnä, Lehtonen selventää.

Aakkulantien noutopiste palvelee asiakkaita aatonaattoon saakka. Asiakkaat pääsevät noutamaan pakettejaan arkisin kello 10–20. Lehtosen mukaan asiakkaat ovat löytäneet tiensä hyvin uudelle noutopisteelle.

Paketit ja kortit ehtivät vielä jouluksi perille

Verkkokaupan joulusesonki alkoi toden teolla marraskuun lopussa Black Fridayn siivittämänä. Postin kautta kulki viime viikolla lähes 1,2 miljoonaa pakettia, mikä on koko Postin historian kovin pakettivolyymi viikossa.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen paketit ehtivät vielä perille jouluksi. Kotimaassa pakettiautomaateista, Postin verkkopalvelusta ja mobiilisovelluksesta viimeistään 20. joulukuuta lähetetyt paketit ehtivät jouluaatoksi perille. Postista lähetetyt joulupaketit ehtivät perille, kun ne lähettää viimeistään 19. joulukuuta.

Joulukortit ehtivät kotimaassa jouluksi perille, mikäli ne postittaa joulun ikimerkillä varustettuina viimeistään 12. joulukuuta. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit puolestaan ehtivät jouluksi, kun ne pääsevät postin kyytiin viimeistään keskiviikkona 20. joulukuuta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>