Luja-Lukko: Kolmen pelin voittoputkessa tärkeisiin vieraspeleihin

Kotipelit päättyivät toiseen voittoon

Kotiyleisö sai herkkua koko rahan edestä, kun Pälkäneen Luja-Lukko kohtasi vuoden viimeisessä kotipelissään kakkossarjan ylemmässä keskikastissa majailleen Salpiksen. Joukkueet tahkosivat täydet viisi ennen kotijoukkueen voitonjuhlia. Osalle herkkua kertyi vielä enemmänkin Luja-Lukon järjestettyä perinteiset kinkkuarpajaiset pelin yhteydessä.

Salpis lähti otteluun tilillään vain kaksi tappiota, kun taas Luja-Lukko oli takellellut omissa kotiotteluissaan. Pälkäneläiset pystyivät kuitenkin jatkamaan vieraskentillä nähtyjä hyviä otteitaan tällä kertaa myös kotisalissaan.

Avauserä ei toki luvannut hyvää. Luja-Lukko oli uninen, ja kun tiedossa oli, että Terminator-tyylinen vastustaja jaksaa jauhaa omaa peliään eikä luovuta missään vaiheessa, tuoksahti ilmassa lievästi jälleen uusi kotitappio. Toisessa erässä kotijoukkue löysi rohkeutta ratkaisuihinsa ja samalla syöttöpeli alkoi loksahdella kohdilleen. Ottelua kuvaavasti Luja-Lukko tuntui kuitenkin hyvän erän jälkeen vaipuvan koomaan – herätäkseen taas pelaamaan neljännessä erässä.

– Melkoista vuoristorataa kummallakin joukkueella. Pelin lopussa rupesi tuntumaan, että tässä tarvitsee valmentaja nitroja, vaikka ei nyt niin vanha mies vielä olekaan, huokaisi Luja-Lukon valmentaja Petteri Miettinen pelin jälkeen sykkeen hieman pudottua.

Jälleen kerran voitto ratkesi henkisellä puolella. Salpiksen hukattua neljännen erän lopussa parikin ottelupalloa pääsi Luja-Lukko henkisesti niskan päälle ja nälkäisempänä vei viidennen erän. Samalla saatiin merkitä ottelu kotivoitoksi erin 3–2 (16–25, 25–20, 12–25, 27–25, 15–9).

– Pelissä oli hyviä hetkiä, mutta myös synkkiä. Annoimme liikaa pisteitä jo valmiiksi hyvälle joukkueelle. Onneksi pallo pomppi lopuksi enemmän meille, Luja-Lukon Valtteri Tynys arvioi.

Päävalmentaja Miettisen mukaan parin viime pelin jälkeen laitureille sattui perjantaina huono päivä, mutta hakkuri Ville Järnvall oli taas vedossa.

– Onneksi Tomi Perkiö löysi itsensä neljännessä erässä ja takoi Järnvallin kanssa tärkeitä pisteitä, Miettinen toteaa.

Akseli Viitalan tilalle vahvasti tullut Juho Viitala osoitti tärkeytensä joukkueelle, ja libero Joni Sokan johdolla vastaanottopeli toimi pääosin hyvin.

Luja-Lukko nousi voitolla lohkossaan kahdeksanneksi. Joukkue jatkaa pelejään vielä ennen vuodenvaihdetta kahdella tärkeällä vierasottelulla. Vastassa ovat Oripää ja Loimu, jotka vääntävät tiukasti samoista sijoista pälkäneläisten kanssa.

Lentopallopomo Asko Niemi palkitsi Salpis-ottelun pitkällä erätauolla korvaamattomia talkootyöntekijöitä eli Nina Perkiön (vasemmalla), Noora Miettisen, Vilma Miettisen, Katri Martikaisen ja Outi Petterssonin. Kuva: Jarmo Sokka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?