Hirvi rysähti tuulilasiin Kuhmalahdentiellä

Henkilöautoilija törmäsi hirveen Kuhmalahdentiellä sunnuntai-iltana. Sahalahden Moltsian ja Kuhmalahden kirkonkylän välisellä pimeällä metsätaipaleella noin seitsemääkymppiä ajanut kuski ei ehtinyt tehdä mitään, kun vastaantulevien kaistalla kulkeneen hirven sarvet jo rysähtivät tuulilasiin.

– Edes jarruttamaan en ehtinyt. Se oli toisella kaistalla metrin päässä, kun näin sen. Mieleen jäi vain hemmetin isot sarvet ja kauhea rysäys, särkyneestä tuulilasista kuvan Facebookiin ladannut autoilija kirjoittaa.

Sirpaleet syliinsä saanut ja selkäänsä hieman loukannut kuski selvisi vähillä vammoilla. Kuhmalahden VPK oli hirvikolaripaikalla nopeasti ja suurriistan virka-apuryhmä jäljitti loukkaantunutta hirveä metsässä. Kahdeksan miehen ja koiran porukka totesi maanantaiaamuna neljän tunnin jäljityksen jälkeen hirven säilyneen törmäyksestä niin hyvässä kunnossa, että se jatkaa kulkuaan vielä pitkään. Hirvisonnin seurueeseen kuului 3–4 muutakin hirveä.

Hirvimiehet ovat varoitelleet Kuhmalahdentien hirvivaarasta pitkin syksyä. Sateisen ja lauhan sään vuoksi hirvet eivät ole siirtyneet Laipanmaan talvilaitumille, vaan viihtyneet tavallista pidempään peltojen laidoilla, koska sinne jäi paljon syötävää poikkeussyksystä johtuen. Sunnuntaisessa onnettomuudessa oli onnea, sillä vain silmänräpäystä myöhemmin koko hirvi olisi voinut tulla tuulilasista sisään.

Entisen Sahalahden ja Kuhmalahden rajan kohdalla kannattaa höllätä kaasujalkaa. Vaaranpaikka ulottuu entisestä rajasta pari kilometriä molempiin suuntiin. Erityisen paljon hirviä kulkee tien yli noin kilometri Mustakorventien tiehaarasta Sahalahteen päin. Myös sunnuntainen onnettomuushirvi palasi Kuhmalahdentien toiselle puolelle täsmälleen samassa kohdassa, jossa illan kolari tapahtui.

 

Hirvikolariin sunnuntaina joutunut kuski latasi Kuhmalahden Facebook-ryhmään kuvan tuulilasistaan varoitukseksi muille.

Yksi kommentti

  1. Janette Virtanen

    Jaaha, pääsin näköjään ihan lehteen. Hengissä selvitty, selkä ja lonkka vaan kipee ja kädet tärisee vieläkin. Hirvi tuli kyllä uniin, mutta ehkä tästä saa vähän lisä boostia metsästyksen alottamiseen. 🙂

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?