Kirkkoharjun koulun korjaukset etenevät

Kirkkoharjun koulun uuden osan rakenteelliset korjaustyöt on saatu valmiiksi. Niihin liittyvissä ilmanvaihtojärjestelmän säätämiseen liittyvissä seurantamittauksissa alapohjan alipaineistus todettiin toimivaksi. Valmistunut on myös jälkiseurantasuunnitelma, jolla pyritään varmistamaan sisäilmakorjausten onnistuminen.

Seurantasuunnitelma on laadittu seuraavan kolmen vuoden ajanjaksolle. Osana sitä koulussa tehdään alkuvuodesta sisäilmakyselyjä, joista vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Työterveyslaitos.

Sisäilmakorjausten vaikutusten sisäilmassa odotetaan näkyvän vuoden kuluessa. Korjausten jälkeen vielä mahdollisesti esiintyvien sisäilman laatuun liitettyjen oireiden osalta henkilökuntaa kehotetaan olemaan yhteydessä työterveyshuoltoon ja oppilaita kouluterveydenhuoltoon.

Vanha koulurakennus ei ole käytössä, ja sen korjaussuunnitelma on valmis. Korjausta vaatii osa ensimmäisen kerroksen lattioista, osa välipohjasta ja yläpohja kokonaisuudessaan. Lisäksi tarvitaan myös muita yksittäisiä korjauksia sisäilman laadun varmistamiseksi.

Kunnan sisäilmatyöryhmän mukaan korjaukset aloitetaan vaurioituneiden rakenteiden purkutyöllä vielä joulukuun aikana. Suunnittelutyön teki Vahanen Rakennusfysiikka Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?