Lounaan lomassa laulavat Tiernaäijät

– Ehkä tässä viritellään jotain lapsuuden muistoja samalla eloon, Tiernaäijät eli Heikki Nyman, Lauri Nyman, Pauli Nyman ja Sakari Järvinen toteavat.

Monen ohikulkijan lounashetki Aapiskukossa sai sunnuntaina yllättävän käänteen, kun kesken syömisen pälkäneläisen taukopaikan tiloissa alkoivat kaikua tutut sävelet.

– Saako tulla laulamaan? tiedustelevat Pälkäneen Tiernaäijät eli Heikki Nyman (Herodes), Lauri Nyman (Murjaanien kuningas), Pauli Nyman (Tähti) ja Sakari Järvinen (sotilas).

Ja saavathan he. Niinpä moni lounaansyöjä saa kuunnella perinteistä joulunäytelmää ei niin perinteisissä puitteissa – harvemmin tätä näytelmää kai esitetään pelikonerivistön edustalla.

Tiernaäijät esiintyivät sunnuntaina Aapiskukossa jo viidettä vuotta putkeen.

– Tämä on hauska paikka esiintyä. Moni satunnainen ohikulkija yllättyy, mutta osa paikallisista ihmisistä osaa jo odottaa joulunalusajan esiintymistämme, Sakari Järvinen tuumaa.

Alun perin ajatus Tiernaäijistä oli lähinnä vitsi. Vitsi jalostui kuitenkin pikkuhiljaa esityksen muotoon, ja esiintymisasut käytiin hakemassa tamperelaisesta liikkeestä.

– Ja hyvin ne ovat kestäneet vauhdissa mukana, ehjätkin ovat vielä, miesnelikko nauraa.

Vaikka kyseessä on perinteinen satu, miehet kertovat keksivänsä joka esitykseen jotakin uutta. Kun ei ota itseään ja esitystään niin vakavasti, voi lavalla vaikka hieman tanssiakin kesken kaiken.

Sunnuntaina Aapiskukossa musiikkia tarjoili myös Tim Creole and His Hot Roads -niminen bändi. Taukopaikalla nähtiin iltapäivällä myös joulun odotetuin vieras eli Joulupukki.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?