Kari Elkelälle Sahalahti-palkinto

Sahalahtelaissyntyinen paikallisen historian tallentaja FT Kari Elkelä sai tänä vuonna Sahalahti-Seura ry:n myöntämän tunnustuspalkinnon. Sahalahti-palkinto jaetaan vuosittain Sahalahden ja sahalahtelaisten hyväksi tehdystä työstä.

–Kari Elkelä on tuonut suuren yleisön tietoisuuteen sahalahtelaista historiaa näyttelyiden ja teoksiensa avulla, Seppo Rinne toi esille palkitun erityisansiot.

Kiitospuheessaan Elkelä korosti, ettei hän olisi voinut kuvitella palkinnon vastaanottamiselle juhlavampaa tilannetta. Tunnustuspalkinto jaettiin Kontulassa pidetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa.

–Kiitos tuesta Sahalahti-Seuralle, jota ilman en olisi voinut hankkeita toteuttaa. Kiitos myös sahalahtelaisille heiltä saaduista aineistoista ja tuesta.

Kari Elkelä on viitenä peräkkäisenä kesänä järjestänyt mielenkiintoista nähtävää Sahalahden Makasiiniin. Erityisen suosittu oli viime kesän näyttely Sahalahden kadonneista pankeista ja puodeista. Myös hänen kirjoittamansa kotiseutuaiheiset kirjat ovat kuluneet lukijoiden käsissä.

Palkitun historian tallentajan ensi kesän näyttelyaihe on vuoden 1918 tapahtumat Sahalahdella ja sisällissotaa seuranneet vaiheet 30 vuoden ajalta. Samasta aiheesta valmistuu myös kirja.

Paikallishistorian tallentaja Kari Elkelä sai Sahalahti-palkinnon. Tunnustuksen luovuttivat Seppo Rinne ja Suvi Puronen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?