Reko Käenniemi: ”Makean voiton jälkeen räntäsade haittasi matkantekoa takasin tullessa paljon vähemmän kuin mennessä”

Luja-Lukolle neljäs vierasvoitto peräkkäin

Ilman passareita olisi ollut ilkeä lähteä pelaamaan Oripään vieraaksi, mutta lentopallon kakkossarjaa pelaavalla Pälkäneen Luja-Lukolla on onneksi farmisopimus Lempäälän Kisan kanssa juuri tällaisia tilanteita varten. Juhani Salmisen ja Sami Petterssonin puututtua paikalle kutsuttiin LeKi:n Juuso Paananen, jolle lujalukkolaiset halusivat selkeästi näyttää parhaat puolensa.

Ottelun neljäs erä olikin pälkäneläisittäin komea. Laskettelu 8–25-erävoittoon ei ole Luja-Lukolle ollut jokapäiväistä herkkua, vaikka joukkue onkin vahvasti juuri vieraskentällä pelannut tällä kaudella. Vahvan alun jälkeen hankittu hyvä etumatka ja peruspelaamisella itselle käännetyt kaksi edellistä erää taisivat osaltaan lannistaa vastustajan. Positiivisena voi nähdä sen, että huikeaa nostopeliä lukuun ottamatta tietynlaisella perussuorituksella irtosi samoista sijoista kamppailevasta Oripäästä voitto lukemin 1–3 (25–23, 21–25, 21–25, 8–25).

Avauserässäkään ei pälkäneläisittäin ihmeitä nähty alkua lukuun ottamatta. Tarkalleen ottaen ihmeteltävää jätti ennemminkin erän loppu, jonka Luja-Lukko mainion alun jälkeen kompuroi pahemman kerran ja hukkasi 17–11-johdon vastustajan erävoitoksi. Tuon erän jälkeen nähtiin ottelun ainoa pälkäneläisvaihto, kun Ville Mattila teki tilaa Reko Käenniemelle.

Muutoksille ei juuri ollut tarvetta. Vastaanottopeli Joni Sokan johdolla oli suorastaan timanttista; nostovirheiden määrä koko ottelussa jäi kahteen. Kun nostopeli oli uomissaan, pääsi passari Paananen rakentelemaan hyökkäyksiä hyvistä lähtökohdista. Hakkuri Ville Järnvallin kelpasikin paukutella palloa kenttään hyvistä passeista, ja Tomi Perkiö antoi Järnvallille hyvää tulitukea. Toisesta erästä eteenpäin joukkueen torjuntapelikin alkoi sujua, ja Käenniemi pääsi ottamaan tukun komeita torjuntoja.

– Ihan hyvä peli meiltä. Vastaanotto oli tänään vahvaa ja huonot hetket saatiin ensimmäisen erän loppua lukuun ottamatta peruspelillä käännettyä voitoksi. Vastustajan vastaanottoa saatiin sopivasti rikottua ja torjunnassa oltiin ihan hyvin mukana, Käenniemi tuumasi ja antoi samalla kehuja vastustajan hyvälle kenttäpuolustukselle.

Valmentaja Petteri Miettinen oli tyytyväinen voittoon ja pääosin peliotekin miellytti silmää – mutta ei täysin.

– Liikaa tulee huolimattomuusvirheitä ja notkahduksia näin valmentajan perspektiivistä. Tyytyväisyys tappaa kehityksen, joten kyllä tässä on työtä vielä paljon.

Työ jatkuu pelien osalta ensi lauantaina, jolloin Luja-Lukko kohtaa vuoden viimeisessä ottelussaan Loimun vieraskentällä. Pälkäneläiset ovat sarjassa kahdeksantena, vain pisteen päässä seitsemäntenä olevasta Loimusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?