Frisbeegolf-kentän naapuriin lämpölaitos

Kankkulan pumppaamon ja Ranta-Koiviston frisbeegolf-kentän tuntumaan nousee Kangasalla lämpölaitos. Valtuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan asemakaavan, joka sijoittaa hakelämpölaitoksen Atrakujan varteen.

Paikkaa laitokselle on etsitty jo vuodesta 2012 lähtien. Nyt hyväksytyssä kaavassa polttolaitos ja varasto on tarkoitus sijoittaa Lahdentien varteen ja ulkovarasto rakennusten ja jätevedenpumppaamon väliselle noin kolmen hehtaarin suuruiselle alueelle.

Laitoksen toteutus vaatii muutoksia liikennejärjestelyihin, mihin valtuustossakin kiinnitettiin huomiota. Valtuutettu Petri Vilkin (sd) mukaan esille ovat nousseet ongelmakohtina niin Rääkkölänpolun ja Atrakujan risteyksen kuin Atrakujan ja Kankkulantien risteyksenkin turvallisuus. Muutama rekkatoimitus ylittäisi kevyen liikenteen väylän päivittäin, ja liikennemäärää nostaa myös VPK:n siirtyminen alueelle.

– Teiden kunnostaminen ja turvallisuus tulee ottaa huomioon tiesuunnittelussa, Vilkki huomautti.

Ainakin Atrakujan peruskorjaukseen on jo varauduttu, ja frisbeegolf-radan pysäköintialue aiotaan siirtää toisaalle.

Alle 20 megawatin laitos ei vaadi erillistä ympäristölupaa, mutta Kirkkojärven vieressä olevan sijainnin vuoksi erityistä huomiota tulee kiinnittää esimerkiksi savukaasujen lauhdutuksen jätevesiin.

Havainnekuva lämpölaitoksen sijoittumisesta.

Yksi kommentti

  1. Senja Kaltti

    Hei tarviiko kukaan oksia ja näreitä hakkeksi itse sais roudata metsästä pois ilmateeks metsä koneen jäljiltä ja harvennusksesta tulleet laita viestiä tai soita num0400775201

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?