Kompastuminen: Loimu katkaisi Luja-Lukon riemumarssin

Putki poikki Raisiossa

Viides oli liikaa – Pälkäneen Luja-Lukon pisteputki jäi neljän ottelun mittaiseksi lentopallon kakkossarjassa. Loimun junioreiden ykkösjoukkue antoi pälkäneläisille turhankin kovan joululahjan Luja-Lukon vuoden viimeisessä ottelussa pitämällä pisteet Raisiossa erin 3–1(25–15, 21–25, 25–21, 25–13).

Vieraspeleissä viime aikoina mainiosti viihtynyt Luja-Lukko joutui otteluun ilman Reko Käenniemeä, Joni Sokkaa ja Valtteri Tynystä. Johtui se poissaoloista tai ei, mutta pälkäneläisten viimeaikainen vahvuus eli nostopeli ei ottanut toimiakseen. Luja-Lukon nihkeää avauserää sävyttivätkin huono vastaanotto ja sen aiheuttama yksinkertainen passipeli.

– Nyt on nähty sitten tämäkin, että meillä normaalisti toimiva vastaanotto romahti täysin. 15 nostovirhettä ja sen päälle tukku huonoja nostoja. Olisiko peli näyttänyt erilaiselta, jos Sokka olisi ollut mukana? Mene ja tiedä, valmentaja Petteri Miettinen murahteli ottelun jälkeen.

Toiseen erään haettiin uutta nostetta pienellä pelaajaruletilla, ja Niilo Nurmen tilalle liberoksi tuli Juho Viitala ja passari Juhani Salmisen tilalle Sami Pettersson. Tämä piristi Luja-Lukkoa erävoiton verran.

Luja-Lukon Juhani Salminen ja Akseli Viitala joutuivat päättämään vuoden tappioon pälkäneläisten vastaanottopelin murruttua Loimun vieraana.

– Mahtavaa, että pääsin pelaamaan kolme täyttä erää, Pettersson tuumasi pelin päätyttyä.

Hän myönsi, että vastustajan erinomainen torjunta teki osaltaan pahasti hallaa pälkäneläisjoukkueen hyökkäystehoille. Myös syöttöpeli toimi Loimulla selkeästi paremmin kuin vierailla. Se siivitti kotijoukkueen ohi hyvin aloittaneesta Luja-Lukosta kolmannessa erässä, eikä pälkäneläisistä ollut sen jälkeen enää vastusta neljännessä erässä.

Tappio oli sikäli harmillinen, että Loimu majaili ennen kohtaamista pisteen Luja-Lukon edellä sarjataulukossa. Nyt ero venähti neljään pisteeseen ja pälkäneläiset putosivat hieman lohkon ylemmän keskikastin vauhdista.

Luja-Lukko jatkaa pelejään ensi vuonna: perjantaina 12.1. joukkue isännöi Lapin Narvi-Palloa Pälkäneen yhteiskoululla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?