Roholaan tehdään maaperätutkimus

Lahdentien tuntumaan suunnitellun Roholan asuinalueen tonttihinnoista päästiin yksimieliseen näkemykseen Pälkäneen valtuustossa. 20 euroa neliömetriltä on halvin hinta, johon maanomistajien kanssa laaditut sopimukset antavat mahdollisuuden. Lisäksi tontin ostajalta veloitetaan lohkomiskustannukset. Valtuutetut olivat ymmärrettävästi uteliaita kunnan suurhankkeesta, ja kunnanjohtaja Janita Koivisto saikin kerrata vuoden viimeisessä valtuustokokouksessa Roholan taustoja ja käänteitä.

– Esimerkiksi Roholan päiväkodin alue tutkitaan hieman paremmin ennen rakentamista, ja läheiselle uudelle yritysalueelle tullaan vielä tekemään maaperätutkimuksia, hän selvitti asiasta kyselleelle Vilho Nikkaselle (vas).

Tarkempien maaperätutkimusten tarpeeseen viitataan myös vuonna 2015 laaditussa rakennettavuusselvityksessä, jonka mukaan maaperäolosuhteet Roholassa vaihtelevat tehtyjen kairausten perusteella kalliosta moreeniin ja saviseen silttiin. Valtuusto sai selvityksen nähtäväkseen ensimmäistä kertaa vasta nyt.

– Jatkossa näin tärkeiden asiakirjojen on tultava vastaan silloin, kun asia on käsittelyssä, Jukka Kittilä (kesk) huomautti.

Käydyssä keskustelussa kävi selväksi, että uudelle Lahdentien alikulkuväylälle, jonka rakentamisen Ely-keskus on asettanut Roholan kaavan toteuttamisen ehdoksi, ei ole tulossa muita maksajia kuin Pälkäneen kunta. Ely-keskus on vedonnut siihen, että muutos lähtöisin kunnan omista tarpeista, joten myös kustannukset jäävät kunnalle. Varausta alikulkutunnelin uusimiseen tarvittaville rahoille ei ole vielä ensi vuodelle, mutta kunnanjohtajan mukaan asia lienee ajankohtainen vuoden 2019 budjetissa.

Pykälän, joka koski tontteihin liittyvää kilpailutusta, kunnanhallitus veti pois listalta kesken kokouksen. Kaikki osapuolet eivät olleet hyväksyneet samalla tavalla kunnan ehdottamaa etenemistä.

Vaiheittain toteutukseen haluttavalle Roholan alueelle on kaavoitettu noin 200 omakotitalotonttia ja pientaloasuntoa noin 58 hehtaarin alueelle Lahdentien, Pälkänevedentien ja Kostianvirran väliselle alueelle.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?