Kaupunki muutti hallintosääntöä

Vanhat sopimukset ja strategiat pysyvät ennallaan, mutta sopijaosapuoleksi sorvattiin kunnan sijaan Kangasalan kaupunki, kun valtuusto hyväksyi muutoksia hallintosääntöön edellisessä kokouksessaan. Sisällöllisiä muutoksia sääntöön ei tehty, mutta hallintojohtaja Jonna Sillman-Solan mukaan kunta-nimikkeeseen liittyviä muutoksia kertyi silti liki 300. Enemmistö nimimuutoksista – kuten ”kunnanhallitus” tai ”kunnanjohtaja” – oli selkeästi linjattavia, mutta ”kuntastrategian” tapaisia ongelmallisiakin muutoskohtia tuli vastaan.

Valtuusto hyväksyi myös Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän uuden perussopimuksen, jota rukattiin uusiksi muun muassa kuntalain muutosten vuoksi.

Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta. Sen jäsenkuntina ovat Kangasalan lisäksi Lempäälä, Akaa, Urjala, Valkeakoski ja Pälkäne, jonka valtuusto hyväksyi uuden sopimuksen viime viikolla. Omassa kokouksessaan myös Pälkäneen valtuusto teki pieniä viilauksia kesällä hyväksyttyyn kunnan hallintosääntöön.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?