Sekajäteastioiden tyhjennysmaksut nousevat hieman

Alueellinen jätehuoltolautakunta on hyväksynyt ensi vuoden jäte- sekä lietetaksat. Lähes kaikissa Pirkanmaan Jätehuollon toimialueen kunnissa sekajäteastioiden tyhjennysmaksut nousevat jonkin verran. Muuttuneista kuljetuskustannuksista johtuvat korotukset vaihtelevat kunnittain nollasta 8,3 prosenttiin. Esimerkiksi 240-litraisen sekajäteastian tyhjennys maksaa jatkossa kunnasta riippuen 4,53–6,63 euroa / tyhjennys ja biojäteastian 3,72–6,20 euroa / tyhjennys. Pälkäneellä 240-litraisen sekajäteastian tyhjennyshinta nousee nykyisestä 5,58 eurosta 5,7 euroon, Kangasalla puolestaan 4,34 eurosta 4,53 euroon.

Lähes kaikkien kuntien joidenkin tai kaiken kokoisten biojäteastioiden tyhjennyshinnat alenevat. Tosin Pälkäneellä on luvassa korotuksia joihinkin biojäteastioiden tyhjennysmaksuihin. Yksittäisen tai biojäteastiaryhmän ensimmäisen 240-litraisen biojäteastian tyhjennys maksaa ensi vuonna Pälkäneellä 5,21 euroa, kun sen hinta tänä vuonna oli 4,84 euroa.

Lietteen kuljetusmaksut pysyvät entisellään, ja ne ovat samat kaikissa toimialueen kunnissa. Lietteen käsittelymaksut ovat vuoden 2018 alusta kaikissa toimialueen kunnissa vesilaitosten vastaanottomaksujen mukaisia. Lietetaksaan lisättiin myös hukkakäyntimaksu 60,76 euroa. Maksu veloitetaan, mikäli kaivoja ei voi tyhjentää asiakkaasta johtuvasta syystä tai kiinteistön olosuhteiden takia.

Aluejätepisteiden käyttömaksut ovat kaikissa kunnissa samansuuruiset. Niihin on tulossa 0,6–1 prosentin suuruisia korotuksia. Vakinaisen asuinkiinteistön maksu on 110,17 euroa, yksin asuvan 73,53 euroa ja vapaa-ajan kiinteistön 61,45 euroa.

Jätehuoltolautakunnan toimialue kattaa Hämeenkyrön, Ikaalisten, Juupajoen, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Ruoveden, Sastamalan (entisen Mouhijärven ja Suodenniemen osalta), Tampereen, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kunnat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?