Näkyvä valokyltti myös Arkille

Pälkäneen hieno kirjasto Arkki jää pramean Kostia Areenan varjoon, kun niitä katselee Lahdentietä kulkevainen. Arkki nököttää kuin puimalato upean kartanon kyljessä. Tilanne on korjattavissa laittamalla vastaavanlainen näkyvä valokyltti kirjaston valtatielle näkyvään osaan. Nykyinen himmeä, näkymättömissä maanrajassa oleva kyltti ei näy oikeastaan mihinkään.

Uskon, että edellä mainitulla toimenpiteellä saisimme myönteistä huomiota kunnallemme. Ohi ajavat huomaisivat, että täällä on tarjolla ruumiinkulttuurin lisäksi myös hengen ravintoa. Valokylttiin sijoitettu summa saattaa tulla takaisin kuntaan muuttavana veronmaksajana. Ainakin huomioarvo on taattu.

Raimo Ohtonen

Kommentit (6)

 1. teemunurmi

  Miksiköhän liikuntahallin kyljessä lukee ”KOSTIA _AREENA”? Mielestäni vaatisi viivan väliin ja tulisi olla ”KOSTIA-AREENA”. Nyt näyttää kirjoitusvirheeltä omaan silmään.

 2. Lunki

  Kirjoitusvirhehän se, ja sama virhe tienvarren opasteissa. Sellaistakin vaihtoehtoa on väläytetty ratkaisuksi tähän, että Kostia-areenan nimi muutettaisiin virallisestikin Kostiaksi Areenaksi. Parempi olisi kuitenkin poistaa Pälkäneen mainetta hälläväliä-kuntana korjaamalla kirjoitusvirheet Kostia-areenan, torinlaidan kartan (”Konstiantie” ym.) ja Syrjänharjun kuntoradan teksteissä (”Syväharjun kuntorata” jo toista kymmentä vuotta).

  Samaa mieltä myös Raimo Ohtosen kanssa, että kyllä komea kirjastokin voisi vähän röyhistää valtatien suuntaan.

 3. paavomustonen

  Taitaa olla vaan taiteilijan näkemys, ja vastaavaa ilmaisua näkee nykyään. Kielisääntöjen mukaan olisi puhdas yhdyssana Kostia-areena. Ei liikaa kannata revitellä, hyvännäköinen rakennus se on, mutta sanat erikseen kirjoittamalla voi toinen olla murteinen adjektiivi, ja toinen substantiivi.

 4. tilaajanvastuut

  Ei kait nuo opaskarttojen ja kylttien kirjoitusvihreet pelkästään mainostoimiston tai kyltintekijöiden moka ole, kun eivät taida paikallisiakaan olla, mutta enemmän olisin huolissani siitä jos kukaan kunnalta ei ole tilaajan ominaisuudessa oikolukenut/tarkastanut vedoksia ennen toimitusta ja reklamoinut tekijöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?