Aidosti töissä Soppakahvilassa

Mikkolan Pytingin Soppatorstait jatkuvat joulutauon jälkeen. Mikkolan Navetan, Aitoon koulutuskeskuksen ja SPR:n yhteistyönä toteutetut Soppatorstait olivat syksyllä suosittuja lounastajien keskuudessa. Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijat ohjaajansa johdolla vastaavat kahvilan pyörittämisestä ja ruuan valmistuksesta. Vapaaehtoinen maksu pudotetaan SPR:n lippaaseen.

– Soppakahvila palvelee monella tapaa työelämälähtöistä opetusta. Opiskelijat tutustuvat aitoon työelämään asiakaspalveluineen. He myös suunnittelevat yhdessä opettajan kanssa edellispäivänä, mitä keittoa tarjotaan, millainen sen resepti on, muutetaanko reseptiä soveltumaan suurelle määrälle syöjiä ja mitä raaka-aineita tarvitaan ja hankitaan. Tilanne vastaa työtä oikeassa yrityksessä, kertoo työhönvalmentaja Pia Suhonen Aitoon koulutuskeskuksesta.

Soppakahvilassa työskentely valmentaakin opiskelijoita työelämän perusteisiin ja on sopivaa harjoitusta ammattialoilla opiskeluun kuuluvaan harjoittelujaksoon kotipaikkakunnan yrityksissä. Täten se myös edesauttaa opiskelijoiden sijoittumista yhteiskuntaan. Soppakahvilan turvallisessa ympäristössä opiskelijoista ujoimmatkin huomaavat pärjäävänsä asiakaspalvelutehtävissä. Monelle on iso asia jo sekin, että oppii antamaan oikein takaisin rahasta, jolla asiakas maksaa kahvinsa ja leivonnaisensa.

Ennakkoluulottomasti kohti uusia palvelutapoja

– Soppakahvila edustaa myös uudenlaista ajattelua enemmän tukea tarvitsevien työntekijöiden kanssa toimimisessa. Perinteisesti on ajateltu, että esimerkiksi kehitysvammaiset tarvitsevat erilaisia palveluja, jotka kohdistetaan heille. Soppakahvilassa opiskelijat tuottavat itse palveluita koko kylälle. Yhteistyö SPR:n kanssa puolestaan osoittaa, miten monilla tavoin palveluja voidaan tuottaa, kunhan rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta löytyy, sanoo Pia Suhonen.

Pytingin Soppatorstait jatkuvat kevätkauden ajan, ensimmäisen kerran keitto on porisemassa 11.tammikuuta.

Soppatorstait Pytingin kahvilassa Luopioisissa

  • Avoinna to klo 10-14, keittoa saatavilla klo 11-13.
  • Vapaaehtoinen maksu.
  • Kahvila Pytinki, Museotie 1,Luopioinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?