B-tyttöjen SM-sarja: RaLu hävisi selvästi sarjassa kakkosena olevalle Hongalle

Sairastupa vei pelintekijät

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt pelasivat huippusyksyn ja etenivät Raholan kanssa muodostetulla yhteisjoukkueella B-tyttöjen SM-sarjaan. Ikäluokan kärkijoukkueita ja maajoukkuepelaajia haastaneet RaLu-pelaajat ovat ottaneet kauden aikana isoja kehitysharppauksia. Syksyn ajan terveenä pysynyt joukkue pääsi joulutauolle sarjakuutosena.

Paluu pelikentille oli vaikeampi, sillä kaikki pelintekijät olivat sairastuvalla. RaLun pitää selvitä koko kevätkaudesta ilman joukkueen avainpelaajiin kuulunutta Raholan Ilona Lampista, joka loukkasi kätensä maajoukkueleirillä ja joutui leikkaukseen. Joulun alla satuttamaansa sormea paranteleva Ida Östring tekee paluun kentille nopeammin.

Myös Roosa Taipale lähti kevätkauden avausotteluun sairastelun jäljiltä puolikuntoisena, joten päävastuuta pallon ylös tuomisesta kantoivat vieraalle tontille joutuneet pelaajat. Heikoista lähtökohdista huolimatta RaLu sinnitteli tauolle saakka sarjakakkosen kyydissä.

Neljän pisteen johdossa puoliajalle päässyt Honka Green nautti kuitenkin kolmannella jaksolla väsyneen vastustajan huolimattomuudesta. Pienet virheet kertautuivat suureksi sekasorroksi, ja erän lukemin 12–27 vieneet espoolaiset pääsivät nostelemaan helppoja koreja.

– Koko ottelussa tuli 25 pallonmenetystä, ja niistä yli puolet kolmannella jaksolla. Hyökkäyspäässä vastustajalle annettiin 15 levypalloa, ja niistä yhdeksän kolmannella jaksolla, valmentaja Tomi Ingman kertaa jakson heikkoja tilastoja.

Helmi Raivio.

Normaalitilanteessa vaihtopenkiltä olisi löytynyt pelaajia, jotka olisivat pystyneet oikaisemaan tukalan tilanteen. Mutta sairaustapausten vuoksi kaikki kortit olivat jo käytössä.

Joukkuetta avauspuoliskolla kannatelleet Hanna Hirvonen ja Emilia Ingman joutuivat urakoimaan käytännössä tauotta kentällä, eikä maajoukkuepelaajia loistavasti puolustanut kaksikko revennyt kentän molempiin päihin. Hyökkäyspäässä vastuuta otti Helmi Raivio, joka pussitti Hirvosen tapaan kymmenen pistettä.

Vaikka Honka karkasi 23 pisteen voittoon, vajaamiehinen RaLu selvisi kärkijoukkuetta vastaan jopa odotettua paremmin.

– Kaikkien Pälkäneen pelaajien syöttötilasto kertoo siitä, että pystyimme pelaamaan, mutta pienet virheet kostautuvat isosti tämän tason huippujoukkueita vastaan, Ingman sanoo.

Loukkaantumisten vuoksi kevään ohjelmaa helpotettiin hieman.

– Saimme pääsiäiseksi kutsun Ruotsin huipputurnaukseen. Kahta sarjaa pelaavilla tytöillä on kuitenkin kevään aikana 28 peliä, joten ei ole mitään mahdollisuutta lähteä turnaukseen, vaikka kutsusta on haaveiltu monta vuotta, Ingman sanoo.

Seuraavaksi B-tyttöjen SM-sarjassa pelataan Pirkanmaan derby. RaLu kohtaa sarjassa neljäntenä olevan Pyrinnön tiistaina 16.1. kello 19.30 Tammelan koululla.

 

B-tytöt SM-sarja

RaLu – Honka Green 49–72 (12-12, 15-19, 12-27, 10-14)

HNMKY 9 9 0 837-562 18
Honka G 10 8 2 711-589 16
Honka W 9 6 3 687-545 12
Pyrintö 9 6 3 600-527 12
Helmi Ba 9 6 3 612-619 12
RaLu 10 4 6 602-696 8
PuHu 9 2 7 469-572 4
ToPo 9 2 7 504-611 4
EBT 9 2 7 477-637 4
TuRi 9 1 8 520-661 2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?