Nyt äijätkin pääsevät neulomaan

Suvi Simola vasemmalla, Irmeli Valkama oikealla.

Nyt on äijilläkin mahdollisuus päästä neulomaan, kun käsityökeskus Hilmassa & Olgassa alkaa Äijäkerho. Tiistai-iltaisin kokoontuvassa ryhmässä opetetaan miesväelle neulonnan lisäksi myös virkkausta. Tiukkaa toimintasuunnitelmaa ei ole, vaan tarkoitus on perehdyttää miesväkeä lankojen ja puikkojen maailmaan siten, että jokainen saa tehdä mitä haluaa.

– Toiveita kuunnellaan herkällä korvalla. Opetellaan pelkkää tekniikkaa tai sitten tehdään vaikka villasukat, pipo tai pannulappu, Irmeli Valkama Hilmasta & Olgasta kertoo.

Valkama jatkaa, että Äijäkerhoon osallistuminen on ison hatunnoston paikka, joten kerho järjestetään, vaikka tulijoita olisi vain yksi.

– Mukaan mahtuvat toki kaikki halukkaat. Ensi äitienpäivänä voi vaikka yllättää oman puolisonsa omatekoisilla tuotoksilla, Valkama jatkaa.

Äijäkerho on ajatuksena muhinut Valkaman mielessä jo pidempään, ja asiakkaat ovat kerhon perään kyselleetkin. Ajatus on säännöllisin väliajoin noussut ilmaan puoliksi vitsinä ja puoliksi tosissaan. Kun neulonta-, virkkaus- ja kirjontatöitä tekeviä miehiä alkoi ilmestyä käsityökeskuksen asiakaskuntaan, Äijäkerho alkoi tuntua toteuttamiskelpoiselta ajatukselta.

– Miehet osaavat vaikka mitä, kunhan vain ”kehtaavat”. Eikä käsitöiden tekemisessä ole mitään hävettävää, minä tiedän monia käsistään taitavia miehiä. Tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuutta kokeilla ja ehkä aloittaa uusi harrastus, koska kerhoon otetaan vain miehiä iästä riippumatta. Siinä tulee vertaistukea samalla kun kaikki ovat samassa veneessä, Valkama painottaa.

Mikäli tulijoita on paljon, Äijäkerhoa ohjaa Valkaman apuna Suvi Simola. Äijäkerho kokoontuu käsityökeskus Hilmassa & Olgassa, joka sijaitsee Luopioisissa Mikkolan Navetan yläkerrassa. Kerho pidetään joka toinen tiistai kello 18–20, ja ensimmäinen kerhokerta on 23. tammikuuta.

Tammikuussa Hilmassa & Olgassa alkaa myös lasten kerho 7–12 -vuotiaille sekä nuorten kerho yli 12–vuotiaille. Lasten kerhossa painotetaan tekniikoiden hiomista ja harjoittelua. Nuorten kerhossa hiotaan jo opittuja taitoja ja myös toteutetaan osallistujien omia toiveita.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.