Kalaluvista ja kartoista

Arvoisat Kalastuskunnat Aitoo ja Puutikkala. Ostin taas kalastuslupia vuodelle 2018, edellä mainittujen kalastuskuntien vesialueille niin kuin olen tehnyt jo kymmeniä vuosia. Pyynnöstäni huolimatta en taaskaan saanut kalavesien karttaa. Siis yksinkertaista karttaa, josta selviäisi, missä saan verkkojani ja rapumertojani pitää tai virveliä heittää.

Mukaan saadussa ohjelehtisessä kyllä kalastusalueet on kerrottu tekstissä muun muassa näin; Haltianselkä. Haukijärvi (osa) ja niin edelleen. Siis mikä osa? Maastossa/ vesialueilla ei tiettävästi merkkejä ole. (Kukkian Hevossalmessa on joku ikivanha läpi ruostunut pelti.)

Nykyaikaisilla nettikartoilla asia olisi varmaan ihan yksinkertaista hoitaa ja tehdä kartta, vieläpä halpa sellainen, jonka voisi luvan ostajalle mukaan antaa. Kartan avulla luvalliset alueet olisi paljon helpompi ymmärtää kuin tulkinnanvaraisen lupaohjetekstin. Selkeän kartan käytöllä myös vältyttäisiin vääriltä tulkinnoilta ja mahdollisilta erimielisyyksiltä. Näin vältyttäisiin luvattomasta kalastuksesta seuraavista sanktioista ja pyydystakavarikoista.

Uskoo,

Rihanselän Kalastaja

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>