Perhepäivä: Lapset ja aikuiset pääsivät kokeilemaan eri lajeja

Kivaa eikä yhtään vaikeaa

Iina Puntala pääsi kokeilemaan tankotanssia perjantaina Malm Areenan perhepäivässä.

7-vuotiaan Iina Puntalan silmät loistavat innostuksesta, kun tyttö testaa tankotanssia Piia Henttisen opastuksella.

– Äiti, mä haluan tulla tunneille toistekin, Iina huikkaa äidilleen Jaana Puntalalle.

– Katsoinkin, että Iinalla oli vähän sellainen ilme, että tankotanssi taisi olla tosi mieluista puuhaa, Jaana Puntala naurahtaa.

Iina pääsi testaamaan tankotanssia Malm Areenalla perjantaina. Kangasalan Tursolassa asuva ekaluokkalainen harrastaa myös joukkuevoimistelua Tampereen Työväen Naisvoimistelijoiden riveissä. Hänen joukkueensa Päivänsäteet harjoittelee kahdesti viikossa.

– Tankotanssi oli tosi kivaa. Se ei tuntunut yhtään vaikealta, Iina vakuuttaa.

Piia Henttinen aloittaa nyt keväällä tankotanssituntien pitämisen myös Kangasalan Malm Areenalla. Tähän asti Henttisen luotsaama yritys Poledance Piagrina on pitänyt tunteja Mobilian lähettyvillä.

Piia Henttinen avustaa Iina Puntalaa.

– Teemme tunneilla paljon tekniikkaa, ja erityisesti lasten kanssa myös improvisoimme paljon. Lapset usein pääsevät vapaasti temppuillessaan hyvin sinuiksi tangon kanssa, Henttinen toteaa.

Malm Areenalla yhdelle tankotanssitunnille mahtuu maksimissaan kahdeksan henkilöä. Tunneilla käytetään liikuteltavia mutta tukevia tankoja, jotka tunnin jälkeen siirretään sivummalla odottamaan taas seuraavia tunteja.

Ohjelmaa koko perheelle

Malm Areenalla vietettiin sekä perjantaina että lauantaina perhepäivää, jossa aikuiset ja lapset pääsivät liikkumaan ohjatusti yhdessä ja erikseen. Lauantaina liikkumassa oli arviolta 80 henkeä. Väkeä riitti niin aikuisten jumpissa kuin tankotanssitunneillakin, joilla jumppasali meinasi jo käydä ahtaaksi. Lasten tempputunneilla riitti niin ikään pieniä liikkujia, ja isät käyttivät ahkerasti kuntosalimahdollisuutta hyväksi.

– Lisäksi pelikentällä oli väkeä koko ajan sählymailojen kanssa tai norsupallon perässä. Eli oli kaikin puolin onnistunut päivä, Outi Pettersson Malm Areenalta summaa.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.