Luento- ja keskustelutapahtuma vuoden 1918 tapahtumista

Vuoden 1918 sisällissodasta on kulunut sata vuotta. Mikä sodan aiheutti? Mitä sota aiheutti? Ketkä kärsivät? Voiko vastaava konflikti toistua? Kangasalan Vasemmistoliitto järjestää luento- ja keskustelutilaisuuden lauantaina 27. tammikuuta uimahalli Kuohun Kuohunsalissa kello 11–14.30.

Tapahtuman aluksi puheenvuoron saa Yrjö Varpio, joka luennoi kirjailijoista sisällissodan historioitsijoina.  Varpion jälkeen Leena Eräsaari pohtii vuoden 1918 opetuksia erityisesti naisten, sodan ja rauhan teemoista. Tauon jälkeen puhuu Tarmo Kunnas, joka pohtii, onko poliittinen katastrofi mahdollinen lähitulevaisuuden Euroopassa.

Puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa avoimelle keskustelulle. Tapahtuman järjestävät Kangasalan Vasemmistoliitto ja Kansan Sivistystyön Liitto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?