Julkistus: Pekka Simojoki julkaisi teoksen Mullan makua, taivaan tuoksua – Keikkamiehen hartauskirja

Syntymäpäiväjulkaisuna sadan ihmisen tarina

Pekka Simojoki. Kuva: Hanna Parviainen

– Paikallinen poliisi soitti meille ja käski olla hyvin varovaisia. Rikolliset kuulemma tiesivät, että olemme täällä, ja he olivat hyvin aseistettuja. Kun Afrikan yö laskeutui päällemme pilkkopimeänä kuin musta säkki, meitä alkoi oikeasti pelottaa, vaikka kaksi pyssymiestä kiersi aluetta koko yön.

Muun muassa tällainen katkelma löytyy teoksesta Mullan makua, taivaan tuoksua – Keikkamiehen hartauskirja (Päivä Osakeyhtiö 2018). Katkelma on osa sadan tarinan kertomusta. Ne sata tarinaa 5. päivä tammikuuta 60 vuotta täyttänyt gospelmuusikko Pekka Simojoki on kuullut uransa aikana.

− Olen usein keikoillani kertonut erilaisia koskettavia, jännittäviä ja opettavaisia tarinoita, joita olen kuullut ihmisiltä ympäri maailman. Konserttien jälkeen moni yleisössä ollut on tullut juttelemaan ja kertonut muistavansa konsertista kappaleita paremmin kertomani tarinat, kertoo Simojoki.

Kirjan julkkarit Majatalossa

Vuoden 2017 alussa lauluntekijä alkoi pohtia, että jos hän tekisikin lähestyvän 60-vuotispäivänsä kunniaksi kappaleen tai levyn sijaan kirjan kuulemistaan tarinoista. Käydessään muissa asioissa Päivä Osakeyhtiössä Simojoki tunnusti haaveilevansa kirjan kirjoittamisesta. Kirjan juuria -nimisessä tiedostossa oli jo paljon tarinoita ylhäällä. Kustantamossa innostuttiin heti. Kirjan julkaisupäiväksi valikoitui Simojoen syntymäpäivää juhlistava Kangasalan Majatalo-ilta 14.1.2018. Loppujen lopuksi aikaa kirjan viimeistelyyn oli vain pari kuukautta, joten projekti valmistui vauhdilla.

− Soitin kaikki mahdolliset tarinoiden henkilöt läpi ja kysyin, saanko julkaista heidän tarinansa. Kirjaan tuli kummallisia kohelluksia ja erityisiä tarinoita, joista jokaisella on kosketus omaan elämääni. Parin sivun mittaisten tarinoiden lopussa on katkelma tekemästäni laulusta kuin rukouksena.

− Toivon, että kirja tuo rohkaisua kristittynä elämiseen. Anna Jumalalle ohjat, niin voi tapahtua ihmeellisiä asioita, Simojoki rohkaisee.

Korkeatasoinen musiikki-ilta

Ystävyyden majatalo -nimisessä illassa kuultiin korkeatasoista musiikkia nimekkäiltä esiintyjiltä. Illan aikana Kangasalan kirkossa esiintyivät Simojoen sisko, muusikko Eeva Kuvaja miehensä Pekka Kuvajan kanssa, tamperelainen pappi ja muusikko Tarvo Laakso, lauluntekijä ja muusikko Jukka Salminen, muusikot Merja ja Pekka Laaksonen sekä Majatalon Staff-kuoro ja bändi johtajanaan Jukka Heroja. Illan puhujina olivat Ari Tähkäpää Mikkelin hiippakunnasta ja Jukka Jämsén Lapuan hiippakunnasta.

Majataloilla pitkä historia

Kangasalla asuva Simojoki perusti Kangasalan seurakunnan kanssa yhteistyössä Majatalo-illat Kangasalle 15 vuotta sitten. Simojoki on alusta asti toiminut iltojen juontajana. Majatalo-iltojen ohjelmana on iltateetarjoilu, musiikkia, yhdessäoloa, rukousta, sanaa ja lämmintä läsnäoloa. Majatalo-illat järjestetään kesätaukoa lukuun ottamatta kerran kuukaudessa.

Hanna Parviainen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?