Kummallista politikointia Pälkäneellä

Olen hämmästyneenä seurannut viime aikojen poliittista peliä Pälkäneen kokoomusväen piirissä. Tämä peli oli käynnissä jo viime kuntavaalien alla, kun ehdokasasettelussa oli kummallisia piirteitä. Sivulliselle jäi se käsitys, ettei jotakuta henkilöä haluttu ehdokkaaksi, ettei hän vain syrjäyttäisi itse hallituksen puheenjohtajaksi halukasta, ja ettei kovin vahvoja naisehdokkaita oikein olisi haluttu, jotta yksi tietty ehdokas olisi päässyt läpi.

Kun vaalien tulos selvisi ja paikat jaettiin, tuo selän takana touhuaminen näyttää jatkuneen. Ei voi välttyä ajatukselta pikkusieluisuudesta ja vallanhalusta. Nämä ovat vaarallinen yhdistelmä, josta ei yleensä hyvää seuraa.

Olen ollut hyvin kauan Kokoomuksen jäsen, sitten edelleen eläkeläisen Kokoomuksen senioreissa, ja olen jatkuvasti seurannut puolueen tekemisiä niin valtakunnan kuin paikallistasollakin. Minusta tuntuu nyt ihan siltä, että Pälkäneen Kokoomuksessa olisi asetuttava peilin eteen ihmettelemään, miten tässä näin on käynyt? Kun toimintakin on ollut melko vähäistä joitakin torikahveja lukuun ottamatta, eikä jäsenhuoltoakaan ole pahemmin harjoitettu, niin olisiko aika jättää tehtävät nuoremmille, joita valtapelien sijasta kiinnostaisi jäsenistön ja kuntalaisten paras.

PAUL TIILILÄ

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?