Luja-Lukko: Kevätkauden avaus osoitti, että kovat ovat kovia kakkosessa

Lentävän lähdön sijaan jääminen telineisiin

Jatkosarjapaikkaa havitteleva Lempäälän Jyry, joka loppuvuodesta kaatoi kivikovan TuTo:n, tiedettiin ennalta kovaksi vastustajaksi. Tappio erin 0–3 (17–25, 15–25, 15–25) ei kuitenkaan ollut sitä, mitä Pälkäneen Luja-Lukko lähti hakemaan vuoden ensimmäisestä kotiottelustaan.

– Yhtä maalia pelattiin, ja se maali oli meidän päädyssä, murahti vähäpuheinen pälkäneläisvalmentaja Petteri Miettinen ottelun jälkeen.

Kotijoukkue ei omalla syötöllään päässyt horjuttamaan vastustajan vastaanottoa kuin väläyksittäin. Kun Jyry sai nostettua Luja-Lukon pallot hyvin, oli pöytä samalla katettu taitavalle Jonne Haavistolle pyörittää vieraiden peliä – ja näyttävästi sen tekikin.

Jyryllä syöttöpeli luisti pykälää tai paria tiukemmin kuin isännillä. Kun Luja-Lukon vastaanottopeli ajautui vaikeuksiin, jäivät hyökkäyksetkin kevyiksi.

– Tuskainen ilta meille, mutta vastustaja oli tänään vaan niin kova. Ei jää selittelyn varaa mitenkään, Miettinen tiivisti.

Onnistujat ja joukkueen kannattelijat jäivät Jyryä vastaan vähiin, mutta hyvää voi nähdä toki joukkueena häviämisessäkin.

– Olimme Hyryä askeleen jäljessä joka osa-alueella. Monipuolisuutta pitäisi saada meidän tekemiseen ja välttää jatkossa samanlaisia murenemisia. Peli näytti siltä, että luovutettiin jo erän puolessa välissä, arvioi pelaajista Tomi Perkiö.

Palikat on hyvä saada oikeaan järjestykseen mahdollisimman pikaisesti, sillä seuraavaksi vastaan asettuu lohkokolmonen TuTo. Turkulaiset ovat hävinneet kuluvalla kaudella kolmesti – Jyryn lisäksi vain molemmille yläpuolellaan oleville joukkueille.

Vierasjoukkue on perjantaina kiistaton ennakkosuosikki. Jos Luja-Lukko kuitenkin pystyy yhtä rentoon ja ennakkoluulottomaan esitykseen kuin joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Turussa lokakuussa, on TuTo:n silti tulomatkallaan ennenaikaista laskeskella itselleen varmoja pisteitä sarjataulukkoon.

Vahva Jyry löi Luja-Lukon kanveesiin yhteiskoululla. Pälkäneläiset aikovat petrata seuraavassa kotipelissä, vaikka vastus on vähintäänkin yhtä kova.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?