Kirkkoharjun hoitotöistä nousi poru

Kirkkoharjun taajamametsän viimeaikaiset hoitotoimenpiteet nostivat osan kaupunkilaisista takajaloilleen – mikä ei tullut kaupungin maankäyttöinsinööri Mikko Kakkoselle yllätyksenä.

– Oli arvattavissa, että asia herättää mielipiteitä, hän toteaa.

Siitä syystä niin suunnitelma kuin sen toteutuskin on yritetty tehdä mahdollisimman huolellisesti. Hoitosuunnitelman kunnianhimoisiksi tavoitteiksi listattiin muun muassa liikunta- ja harrastusolosuhteiden ylläpitäminen, virkistystekijöiden kohentaminen, näkymien pitäminen avoimina ja puuston elinvoimaisuudesta huolehtiminen. Puustoa on haluttu väljentää, jotta puut pääsisivät kasvattamaan jo supistunutta latvustoaan ja juuristoaan.

Palaute hakkuista on kuitenkin ollut sosiaalisessa mediassa ja lehtien mielipidepalstoilla murskaavaa. Kakkoselle kitkerää palautetta on tullut kasvotusten vain vähän; hän laskeskelee lähes kaiken suoraan kertyneen palautteen olleen positiivista tai liittyneen jonkin yksittäisen puun poistamismahdollisuuksiin.

Osa polkureiteistä on jouduttu välillä sulkemaan nauhoin, ja toisinaan harjussa kulkijoita on jouduttu pysäyttämään hetkeksi turvallisuussyistä töiden vuoksi. Mikko Kakkosen mukaan ihmiset ovat kuitenkin varsin hyvin osanneet noudattaa turvallisuuteen tähtääviä ohjeistuksia.

Työt siirtyivät tämänvuotisten suunnitelmien viimeiselle alueelle helmikuun alussa. Kyseessä ovat sen verran vaikeat paikat, että puut jäänevät tällä erää korjaamatta pois.

Hoitosuunnitelma Kirkkoharjun metsälle ulottuu kymmenen vuoden päähän. Kakkonen myöntää, ettei ole vielä tarkastellut suunnitelmia niiden kolmatta vuotta pidemmälle.

– Tässä on muutamia välivuosiakin edessä – ja viedään nyt ensin tämä nykyinen vaihe loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?