Luopioisten viihtyvyyden kohennus alkuun kyselyllä

Luopioisten kirkonkylän seudun viihtyvyyden, turvallisuuden ja vetovoimatekijöiden onnistumisia ja kipukohtia lähdetään kartoittamaan kuntalaiskyselyllä. Kyselyllä toivotaan löytyvän käytännön kehittämis- ja toteutusehdotuksia sekä toiveita aluksi kirkonkylän alueen kehittämisestä. Samalla kartoitetaan kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia ja -halukkuutta toteutettaviin toimiin yhdessä kunnan ja esimerkiksi Ely-keskuksen kanssa.

Kyselyn ja kehittämistyön taustalla on loppuvuodesta tehty kuntalaisaloite, jossa toivottiin Luopioisten infran kehittämistä. Aloite johti asiaan perehtyvän työryhmän perustamiseen; kunnanhallitus on pyytänyt selvitystä siitä, millaisin toimin ja kustannuksin asuinviihtyvyyttä ja turvallisuutta olisi alueella mahdollista lisätä.

Työryhmässä, jossa on mukana myös aloitteen tekijöitä, on jo pohdittu esimerkiksi katuvalojen lisäämistä, tyhjien tonttien raivaamista, bussikatoksen uusimista ja ison torialueen nykyistä parempaa hyödyntämistä.

Viihtyvyyden ja vetovoimaisuuden lisäämisen toivotaan vaikuttavan positiivisesti myös Luopioisten kirkonkylän asukasmäärän kehitykseen.

Kysely avautuu tällä viikolla. Se julkaistaan kunnan kotisivuilla, ja lisäksi sitä jaetaan paperiversiona Luopioisten kirkonkylän yrityksissä ja Mikkolan Navetassa. Teknisen johtajan Matti Vesavan mukaan vastausaikaa on näillä näkymin maaliskuun loppuun asti, jotta kevään korvalla tehtävät havainnotkin ehditään kirjata mukaan.

– Teemme keväämmällä lumien sulamisen jälkeen katselukierroksen paikan päällä, Vesava suunnittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?