Luja-Lukko: Ehjä peli TuTo:a vastaan ei tuonut palkintoa, Aitolahtea vastaan sitä ei olisi ansaittukaan

Kun ei riitä, niin ei riitä

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkue on ajautumassa tiukkaan paikkaan. Kovaksi tiedetty kevätkauden otteluohjelma toi viime viikonloppuna pälkäneläisille kaksi tappiota; lohkokärki TuTo:sta voittoa ei monikaan uskaltanut ennakkoon edes haaveilla, mutta Aitolahden Riennon piti olla kaadettavissa.

Turkulaisia vastaan Luja-Lukko oli kuitenkin lähellä yllätystä, vaikka ei lähtenytkään suoranaisesti pelaamaan pelkästä tuloksesta. Ennen peliä valmentaja Petteri Miettinen oli teroittanut pelaajille, että nyt olisi kasvojenpesun ja oman osaamisen näyttämisen hetki edellisperjantain kotikonttaamisen jälkeen.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pysyi TuTo:n vauhdissa puoliväliin asti, mutta pälkäneläisten virheet ja vastaavasti turkulaisten kokemus käänsivät erän vieraille. Toisessa ja kolmannessa Luja-Lukolla oli iskun paikka. Saatu piste-etumatka hupeni kuitenkin molemmissa erän puolivälin jälkeen samaan tyyliin kuin avauserässäkin.

– Hieman harmittaa, kun näistä molemmat erät olisi ollut otettavissa. 13 omaa ässää lämmittää mieltä hieman, ja tilastojen valossa kaveri joutui 0–3-tuloksesta huolimatta tekemään voiton omilla suorituksilla itselleen, valmentaja Miettinen pyöritteli pelin jälkeen.

Vastustajan keskipeli tiedettiin etukäteen varsin vahvaksi, joten siihen nähden turhan usein vastustaja pääsi hyökkäämään laidasta yhtä torjujaa vastaan. Luja-Lukon omat hyökkäykset puolestaan paukkuivat vastustajan torjuntaan liian usein.

– Pari erää oli jo ihan hyvää tekemistä, ja etenkin laidoista onnistuivat pojat hyvin. Vastustaja vain oli parempi, Reko Käenniemi summasi.

TuTo vei pisteet erin 0–3 (17–25, 23–25, 22–25).

 

Kokemattomuuden hintaa

Luja-Lukko hyökkäsi Aitolahden Riennon kimppuun samalla miehityksellä kuin perjantaina TuTo:a vastaan; vain Niilo Nurmi oli vaihtunut Joni Sokkaan. Avauserän jälkeen Tuomas Lehtilä hyppäsi perjantain tapaan Ville Mattilan tilalle. Kun Luja-Lukko oli se, joka sai pidettyä paremmin virheet kurissa ja pelinsä kasassa, nappasi pälkäneläisjoukkue erävoiton pitkän, yli kaksi ottelua kestäneen kuivan kauden jälkeen.

– Kolmannessa erässä aloimme tehdä hyökkäys- ja syöttövirheitä, ja kun vastustaja karkasi niin, peli lannistui pahasti. Neljännessä ei päästy mukaan enää millään, Tuomas Lehtilä näki.

Pelaajavaihdotkaan eivät siivittäneet Luja-Lukkoa enää uuteen lentoon, vaan Riento otti voiton 3–1 (25–20, 22–25, 25–15, 25–17). Toki AitRi on nostanut tasoaan tuntuvasti kauden mittaan. Vaarallisuudesta saatiin selkeät enteet jo tammikuun puolivälissä, kun AitRi piinasi lohkon kärkipaikkaa kärkkyvää Loimaan Jankkoa viisi erää.

Valmentaja Miettinen oli pelin jälkeen kovin mietteliäs.

– Perkiön Tomin tueksi tarvittaisiin nyt apuja muilta laitureilta, mutta tasaisiin suorituksiin eivät taidot ja paukut vielä riitä. Samoin emme pysty muuttamaan pelitapaa tarpeeksi vastustajan mukaan pelin sisällä. Vastustajan lyönnitkin upposivat turhan usein meidän kenttään tai sinkoilivat torjunnan käsistä ties minne.

Yksi selitys löytyy Luja-Lukon pelaavan seitsikon keski-iästä, mutta nuorten kasvaminen korkoa tulevaisuuteen on luonnollisesti tappion jäljiltä laiha lohtu.

Lehtilä harmitteli myös Luja-Lukon heikkoa torjuntapeliä, vaikka vastustajan hyökkäyspeli oli helposti luettavissa.

Perkiön ohessa Reko Käenniemi pelasi Rientoa vastaan hyvällä tasolla.

Voitollaan AitRi, joka ennen ottelua oli pisteen pälkäneläisjoukkuetta jäljessä, hivuttautui Luja-Lukon ohi kahdeksanneksi.

Luja-Lukon pisteidenjahtausurakka jatkuu kotiottelulla Lapin Narvi-Palloa vastaan 9. helmikuuta. Ylempään keskikastiin kuuluva NarPa antoi pälkäneläisille joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa huutia 3–0-voitollaan. Tulevan Narvi-ottelun jälkeen vastus ei helpotu, sillä Tapanilan Erä ja Loimaan Jankko ovat sarjassa toisena ja kolmantena ja varmasti janoavat pisteitä taistellessaan keskenään paikasta nousuviivan yläpuolella.

Kahdesti viime viikonloppuna kesken ottelun mukaan hypännyt Tuomas Lehtilä ja muu Luja-Lukon miehistö joutui poistumaan pukukoppiin tappio niskassaan sekä Tutoa että Rientoa vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?