Paikalliset MTK:t lahjoittivat kouluille ja päiväkodeille

Pälkäneen ja Luopioisten MTK:n edustajat veivät lahjoituksen maanantaina perille Kostian koululle. Lahjoitus otettiin koululla vastaan iloisin ja tyytyväisin mielin.

Pälkäneen ja Luopioisten MTK:t ovat lahjoittaneet alueen kouluille ja päiväkodeille tavaroita. Koulut saivat itse ehdottaa, millaisille tuotteille niillä olisi tarvetta. Kostian koululle vietiin maanantaina retkeilyvälineitä: istuinalustoja, juomapulloja, ruokailusettejä, ensiapulaukku, taittosaha, puukkoja ja tulukset. Aitoon, Harhalan, Luopioisten Kirkonkylän ja Rautajärven koululle lahjoitettiin lumikolia, isoja ja pieniä lapioita sekä pulkkia.

Pälkäneen yhteiskoululle ja Anna Tapion kouluille annettiin urheiluvälineitä: jalkapalloja, jääkiekkoja ja mailoja. Lukion oppilaille paikalliset MTK-yhdistykset tarjosivat ”Tuntematon Sotilas” -elokuvan.

Alueen päiväkodit ja ryhmikset vastaanottivat puolestaan polkutraktoreita, joita lahjoitettiin yksi kutakin päiväkotiryhmää tai ryhmistä kohti.

– Saimme idean tähän tempaukseen Orivedeltä, jossa paikallinen MTK oli tehnyt vastaavanlaisia lahjoituksia päiväkodeille. Ajatus oli mielestämme hyvä. Lahjoitukset annettiin vähän niin kuin Suomi 100 -hengessä, vaikka nyt jo mennäänkin Suomen 101. itsenäisen vuoden puolella. Mutta toisaalta, Hämeessähän tässä ollaan, Yrjö Tanila MTK-Pälkäne ry:stä nauraa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.