C-pojat: Luja-Lukolle kaksi voittoa ja yhteisjoukkueelle yksi

Punaisten pöytäkirjojen viikonloppu

Luja-Lukon C-pojat matkasivat lauantaina Turkuun, jossa vastaan tulivat Turun NMKY White ja KU-68. Erilaisten päällekkäisyyksien vuoksi Luja-Lukko oli matkassa vain seitsemän pelaajan voimin. Turussa ensiesiintymisensä C-pojissa teki minipoika Santeri Piiparinen. Ensikertalainen onnistui heti ensimmäisestä kosketuksesta tekemään korin ja muu joukkue tsemppasi junioria jatkamaan samaan malliin.

Kotijoukkue hallitsi alkuun peliä ja voitti avausjakson 12–11. Toisella jaksolla Luja-Lukko löysi oman tasonsa ja otti ottelun hallinnan. Jakson alussa Aleksi Räväsmäki nosti kaksi pistettä ja Oskari Ketola naulasi peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmoset pohjaan. Tämän jälkeen Luja-Lukko ei johtopaikkaa enää turkulaisille antanut. Puoliajalla pälkäneläiset johtivat viidellä pisteellä.

Hyvin valmennettu NMKY ei häkeltynyt, vaikka omaan päähän tuli välillä helppoja koreja. Kolmannella jaksolla Luja-Lukko jatkoi tasaisella peluutuksella ja eroa tuli lisää. Viimeisellä kympillä Luja-Lukko pelasi vapautuneesti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Lopulta voitto kirjattiin Luja-Lukolle 64–39. Pisteet: Niko Pajula 15, Lauri Siiro 14, Oskari Ketola 11, Topi Mattila 9, Aleksi Räväsmäki 8, Atte Rautava 5 ja Santeri Piiparinen 3.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui KU-68, joka koostuu muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta vanhemmista minipojista. Fyysisesti isommat pälkäneläiset hallitsivat ottelua alusta alkaen. Puoliajalla tilanne oli 48–23 ja kaikki Luja-Lukon pelaajat olivat avanneet pistetilinsä.

Kolmannella jaksolla KU-68 osoitti, miksi he pelaavat ylemmässä loppusarjassa. Hiukan lepsusti pelanneet pälkäneläiset hävisivät jakson pisteellä. Tästä sisuuntuneena Luja-Lukon pojat päättivät näyttää vielä parastaan ja viimeinen neljännes kirjattiin 28–14 Luja-Lukolle. Koko ottelu 92–54.

Luja-Lukon pisteet: Atte Rautava 20, Lauri Siiro ja Aleksi Räväsmäki 18, Oskari Ketola 11, Topi Mattila 10, Niko Pajula 8 ja Santeri Piiparinen 7. Pälkäneläispelaajat onnistuivat myös KU-68:n riveissä: Aarni Kihlström heitti 12, Otso Helminen ja Lauri Kotala kaksi pistettä.

 

Salo kaatui 12 pisteellä

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkueen peli ei asettunut uomiinsa vielä syyskaudella, vaan joukkue onnistui ottamaan vain yhden voiton. Kevät alkoi paremmin, ja avausvoitto irtosi neljännessä pelissä Salon Vilppaan kustannuksella. RaLun peliä johtanut Oskari Ketola upotti pelissä 14 pistettä.

Sunnuntaina Luja-Lukon pelaajat Oskari Ketola, Aleksi Räväsmäki ja Olli Piekkari matkasivat RaLun peliin Salon urheilutalolle, jossa haettiin revanssia syksyn yhdeksän pisteen tappiolle. Hyvään miespuolustukseen, levypallopeliin, pallon liikuttamiseen ja rohkeaan pelaamiseen keskittynyt RaLu aloitti loistavasti ja Vilpas joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 4–13. Jakson hahmo oli kahdeksan  pistettä tehnyt Aleksi Räväsmäki.

Toisella jaksolla RaLu pääsi hyvällä puolustuksella hyviin siirtymähyökkäyksiin. Puoliajalla vieraat johtivat ottelua turvallisesti 18 pisteellä.

Kolmas jakso oli kuin eri pelistä. RaLulla ei onnistunut oikein mikään ja Vilpas tsemppasi hurjasti ja voitti jakson seitsemällä pisteellä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin siis 11 pisteen etumatkalta. Vilpas sai vielä muutaman helpon korin, mutta sitten RaLun kärkipelaajien kokemus tiukoista peleistä alkoi näkyä. Hyökkäyksissä haettiin varmat korit ja puolustuksessa oltiin tylyjä ja vaikka virheellä estettiin vastustajan hyökkäykset. RaLu kuittasi jakson pisteellä ja koko ottelun 54–42. RaLun peliä johtanut Oskari Ketola ja Aleksi Räväsmäki heittivät 14 pistettä, Olli Piekkari kirjasi kaksi pistettä.

Torstaina pälkäneläispelaajat matkaavat Riikaan Baltian liigan TOP 10 -turnaukseen, jossa ratkotaan lopputurnauksen rankingsijoitukset.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.