B-tyttöjen SM-sarja: Kuudes peräkkäinen tappio pudotti RaLun seitsemänneksi

Puolustus levisi Turussa

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue ei pystynyt hakemaan Turusta kevätkauden avausvoittoa, vaan RaLu kärsi kuudennen peräkkäisen tappion B-tyttöjen SM-sarjassa. Edellinen voitto on joulukuun alusta, kun Espoo Basket Team kaatui vieraspelireissussa.

Turun Riento oli syyskaudella sarjan pisteautomaatti, kunnes se avasi pistetilinsä PuHun ja ToPon kustannuksella. Sunnuntaina irtosi kolmas voitto, sillä RaLu hävisi runsaskorisen ottelun kuudella pisteellä.

Puolustuspulmista kärsinyt RaLu antoi turkulaisille avauspuoliskolla 57 pistettä. Jos puolustus toimisi normaalisti, vastustaja voisi tehdä sellaisen pistemäärän koko ottelun aikana.

Karmein oli kakkosjakso, jolla turkulaiset heittivät 31 pistettä. Näennäiseksi jäänyt RaLu-puolustus oli joka tilanteessa myöhässä.

– Vastustaja pääsi aina haluamaansa asemaan. Ja kun pallo oli siellä, mihin emme sitä halunneet, alettiin katsella, miten pärjättäisiin kaksinkamppailussa. Ja niissäkin pärjättiin huonosti, valmentaja Tomi Ingman manaa avauspuoliskon aneemista ilmettä.

Ottelu oli hävitty taukoon mennessä, sillä Turku oli jo 16 pisteen karkumatkalla. Pelaajien herättely ja uusi puolustustaktiikka muuttivat kuitenkin ottelun kulun. RaLu kiri eron vähitellen umpeen, ja turkulaiset olivat jo pikkupaniikissa, kun vieraat nousivat neljän pisteen päähän.

Lopulta pelikello pelasti Riennon, ja se vei voiton kuuden pisteen turvin.

– Päästimme tauon jälkeen saman verran pisteitä kuin toisella neljänneksellä. Teimme ottelussa 82 pistettä, joka riittää aina voittoon. Minun olisi pitänyt reagoida jo ensimmäisellä jaksolla, kun puolustuskonsepti levisi, Tomi Ingman sanoo.

Puolustuspelin romahdus oli koko joukkueen ongelma.

– Jotkut saattoivat päästä hieman helpommalla, jos heitä vastaan ei uskallettu hyökätä. Mutta heistäkään ei löytynyt tarvittavaa paloa ottelun kääntämiseksi.

RaLu joutuu sinnittelemään kevään ilman loukkaantunutta Raholan maajoukkuepelaaja Ilona Lampista. Turkulaiset puolestaan olivat saaneet kokoonpanoonsa syyskaudella puuttuneen avainpelaajansa.

– Tällaiset muutokset näkyvät jonkin verran. Ilonan jättämän aukon paikkaaminen on ollut vaikeaa erityisesti puolustuspäässä. Mutta nyt alkaa löytyä uusia onnistujia. Josefiina Rinnevuori viimeistelee hyvin, mutta eniten hän on päässyt eteenpäin puolustuksessa.

Lähes tauotta kentällä puurtanut Hanna Hirvonen heitti Turku-ottelussa 22 pistettä, kahmi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Peräti 38 minuuttia kentällä puurtanut Hanna Hirvonen oli joukkueen paras pisteissä (22), levypalloissa (11) ja syötöissä (7). RaLu oli vahvoilla myös silloin, kun Roosa Taipale (18 pistettä) ja Emilia Ingman (7 pistettä) olivat kentällä, mutta ilman Pälkäneen kolmikkoa puolustuspeli halvaantui.

– Hannan pelissä näkyy se, että hän joutuu pelaamaan liiankin isoja minuutteja, koska puolustuspäässä hänen saappaansa ovat liian isot täytettäväksi. Kun painaa melkein tauotta kentällä, joka tilanteeseen ei voi heittäytyä täysillä, Ingman sanoo.

Tappioiden vuoksi PuHu livahti RaLun ohi sarjataulukossa, ja ToPokin hengittää tasapistein niskaan. Tomi Ingman muistuttaa, että seitsemäntenä oleva RaLu on edelleen tavoitteessaan, sillä kahdeksalle parhaalle on jaossa ensi vuodeksi SM-sarjapaikka.

– Pari ottelupalloa on livahtanut käsistä, mutta niitä tulee vielä, hän vakuuttaa.

 

Aluesarjan voittoputkelle jatkoa

Pälkäneen B-tytöt pelaavat SM-sarjan rinnalla Luja-Lukon väreissä alueellista ykkösdivisioonaa. Syyskauden tappiotta selvittänyt joukkue on jatkanut vakuuttavaa menoa myös joulutauon jälkeen.

Viikko sitten Luja-Lukko kukisti ykköshaastajansa BC Nokian. Nokialaiset kärsivät kevään ensimmäisen tappionsa 20 pisteellä.

Valtakunnallista ykkösdivisioonaa ja Itä-Euroopan liigaa pelaavat nokialaiset putosivat kyydistä muutamassa minuutissa, kun täysillä peliin lähtenyt Pälkäneen avausviisikko tykitti taululle lukemat 14-0. Sen jälkeen ottelua hallinnut Luja-Lukko piti vastustajat 10–15 pisteen päässä. Erinomaisesti puolustanut Pälkäne nautti hyökkäyspäässä pallonriistojen ja stoppien helpoista hedelmistä.

– Kaipaisimme samanlaisia onnistumisia ja Jaana Järvisen energiaa myös SM-sarjapeleissä, Tomi Ingman sanoo.

Järvinen on kuitenkin yli-ikäinen B-tyttöjen SM-sarjaan. Aluesarjassa hän saa pelata kotikylän joukkueessa.

 

B-tytöt, SM-sarja

Turun Riento – RaLu 88–82

 

B-tytöt, SM-sarja 
HNMKY 13 13 0 1156-808 26
Honka G 13 10 3 968-787 20
Pyrintö 13 8 5 892-748 16
Honka W 12 8 4 886-761 16
Helmi Bas 12 8 4 827-810 16
PuHu 13 4 9 749-834 8
RaLu 13 4 9 797-920 8
ToPo 13 3 10 729-906 6
TuRi 13 3 10 779-965 6
EBT 13 3 10 671-915 6

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.