Reima Ojalan muistokonsertti täytti Kontulan

Konserttiväkeä Kontulan salin täydeltä.

 

Sahalahden kirkkokuorolaisia Ilkka Lähteenmäki, Aura Rapatti, Helka Mikkola, Toini Markkula, Pirjo Mäkijärvi, Elise Seppälä ja Aune Heino.

Venlat eli vasemmalta Helena Kuusisto, Leena Kruuti ja Suvi Puronen.

 

Kaikki Kontulan tuolit olivat lauantaina käytössä, kun soitto soi ja laulu raikui viime syksynä edesmenneen Reima Ojalan kunniaksi pidetyssä konsertissa. Viimeisimmät tilaisuuteen tulijat saivat tyytyä seisomapaikkoihin ja istumaan hetkellisesti kulloinkin esiintymisvuorossa olleiden muusikoiden paikoilla.

Reima Ojala oli monipuolinen muusikko, joka soitti, lauloi, sävelsi ja sanoitti. Hänen omia sävellyksiään on tallennettu yli 50 kappaletta.

–Laulu Sahalahdelle on minun tietääkseni ainoa kappale, johon Reima on tehnyt sekä sanat että sävelen, konsertin juontaja ja itsekin sen esiintyjäkaartiin lukeutunut Seppo Rinne kertoi.

Lukuisissa Reima Ojalan säestämissä yhteislaulutilaisuuksissa tutuksi tullut Sahalahden oma laulu raikui konserttiväen yhdessä laulamana myös Kontulassa.

–Monet meistä muistavat, että Reima oli vallan mahtava yhteislaulujen säestäjä, Rinne mainitsi.

Sahalahden kirkkokuorossa Reima Ojala ehti laulaa 40 vuoden ajan. Hän musisoi myös muiden muassa Pirkka-Hämeen jätkäperinne ry:ssä ja osana Wanhat herrat -ryhmää.

Sahalahti-Seuran järjestämässä ilmaisessa konsertissa esiintyivät Sahalahden kirkkokuoro, Pirkka-Hämeen jätkäperinne, Luunappi-yhtye, Venlat ja joukko Reima Ojalan pelimanniystäviä.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>