Kangasalan kirkossa monipuolinen musiikkikevät

Kangasalan kirkossa kuullaan monipuolista musiikkia kevään aikana.

Kangasalan seurakunnan konserttiohjelmisto tarjoaa keväälle monenlaisia musiikkielämyksiä. Kangasalan kirkossa järjestettävissä konserteissa esiintyy musiikkialan ammattilaisia ympäri Suomen. Osa konserteista on maksullisia, osa ilmaisia.

Amadeus Lundberg ja Milana Misic konsertoivat kirkossa sunnuntaina 18.2. kello 16. Vuoden 2009 tangokuninkaana tunnetuksi tulleen Lundbergin sekä muusikko Milana Misicin konsertti kantaa nimeä Pieni sydän.

Marianpäivän kanttorikonsertti kutsuu kirkkoon sunnuntaina 18.3. kello 16. Seurakunnan kanttorit Tarja Sillanpää, Janne Kyrönlahti ja Jukka Heroja musisoivat Marianpäivän musiikkia.

Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi ja Kangasalan mieslaulajien kuoro esiintyvät Muuttuvat laulut -konsertissa lauantaina 24.3. kello 17. Tamperelainen oopperalaulaja Ryhänen ja muusikko Hovi vievät yleisön Kangasalan mieslaulajien kuoron kanssa ”musiikilliselle matkalla Mozartista Merikannon kautta Kärkeen”. Kirsikkana kakussa on sellaisia koko Suomen rakastamia kappaleita kuin esimerkiksi Visotskyn ”Ystävän laulu” ja Mårtensonin ”Myrskyluodon Maija”.

Hiljaisen viikon virsi-illassa maanantaina 26.3. kello 18 lauletaan yhdessä. Kangasalan kirkkokuoro toimii esilaulajana. Kirkkokuoron johtajana toimii kanttori Jukka Heroja.

Pieni Passio ja hiljaisen viikon iltamusiikki järjestetään tiistaina 27.3. kello 19. Valkeakosken Sääksmäen seurakunnan Laulun siivin -kuoro esittää Samuel Ahtiaisen säveltämän Pienen Passion. Passio on musiikkipainotteinen kertomus Jeesuksen ristintiestä Markuksen evankeliumin mukaan. Passion sanat ovat Mirjam Saarelan käsialaa ja sovitus Jussi Tammisen.

Tenorissimo-konsertissa esiintyvät tenorit Lasse Riutamaa ja Reijo Ikonen sekä Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen, harppu, ja Jussi Makkonen, sello, sunnuntaina 22.4. kello 15. Konserttisarja on järjestetty kunnianosoituksena laulaja Mauno Kuusiston elämäntyölle. Konserttiin on poimittu kauneimmat Kuusiston tunnetuksi tekemät laulut yhtenäiseksi kokoelmaksi. Kuusisto oli merkittävä suomalainen laulaja, joka monipuolisella ohjelmistollaan keräsi kuulijoita yli musiikillisten raja-aitojen ja toimi eri musiikkityylien välisenä sillarakentajana. Kuusiston repertuaariin kuuluivat hengelliset laulut, kansanlaulut, laulelmat, operettilaulut, ooppera-aariat ja viihdemusiikki.

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan kynttiläkiertue järjestetään Kangasalan kirkossa maanantaina 7.5. kello 18. Soittokunnan jousiorkesterin konsertti esittää lämminhenkistä kamarimusiikkia eri aikakausilta. Tunnelmallisissa kynttiläkonsertissa kuullaan orkesterin lisäksi solisteina soittokunnan omia lahjakkaita muusikoita. Kapellimestarina toimii yliluutnantti Tommi Suutarinen.

Bach-konsertissa Kalevi Kiviniemi, urut, ja Risto Lauriala, piano, Suomen eturivin taiteilijat tulkitsevat Bachin musiikkia. Konsertti järjestetään sunnuntaina 3.6. kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?