Kangasalla jaettiin kulttuuristipendejä ja apurahoja

Tieteelle, taiteelle ja opiskeluun suunnattuina jaettiin Kangasalla maanantaina Björkqvistin rahastosta kaikkiaan 54 700 euroa. Tästä 27 000 euroa osoitettiin tieteen tukemisen apurahoihin, 18 500 euroa taiteen tukemisen apurahoihin ja 9 200 euroa opiskelustipendeihin.

Tieteen apurahoja myönnettiin viidelle hakijalle. 2000–8000 euron summat osoitettiin pääasiassa väitöskirjatutkimusten tekoon.

Taiteen tukemisen apurahoja sai seitsemän hakijaa. Apurahasummat olivat 500–4000 euroa, joista suurimmat myönnettiin viuluhankintaan ja irlantilaisen musiikin festivaalin järjestämiseen.

Opiskelustipendejä jaettiin yhdeksän. Niiden suuruus vaihteli käsityökasvatuksen työvälinehankintoihin tarkoitetusta 500 eurosta Shanghain vaihto-oppilasvuoden kustannusten kattamiseen 1500 eurolla.

Björkqvistin rahaston apurahoja ja stipendejä haki yhteensä 40 henkilöä. Opiskelustipendeitä haettiin eniten ja tieteen tukemisen apurahoja vähiten.  Apurahat ja stipendit myönsi seitsemänhenkinen stipendilautakunta, jonka puheenjohtajana toimii vuorineuvos Kari Neilimo.

Lisäksi Kangasalla jaettiin samassa tilaisuudessa kulttuuristipendejä, jotka on aiemmin jaettu itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien yhteydessä. Elokuvatuottaja Pasi Hakkio sai taiteellisten lyhytelokuvien tuottamiseen 1000 euroa, 10-vuotias pianonsoittaja Hilma Kolunen musiikin opiskeluun 500 euroa, Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Elina Mäkelä 11-kielisen kanteleen hankintaan tuhat euroa ja vaihto-oppilaana Englannissa opiskeleva Heidi Seppälä musiikin opiskeluun tuhat euroa.

Kulttuuristipendeillä halutaan tukea nuoria, enintään 35-vuotiaita taiteilijoita ja eri taiteenalojen opiskelijoita ja se myönnetään hakemuksesta taiteellisten ansioiden perusteella. Stipendit myöntää sivistyslautakunta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?